Φονικό με κλεμμένο όπλο αστυνομικού στην Κέρκυρα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009, 19:16
Φονικό με κλεμμένο όπλο αστυνομικού στην Κέρκυρα
Φονικό με κλεμμένο όπλο αστυνομικού σε μπαρ στα Γουβιά της Κέρκυρας. Θαμώνας πυροβόλησε μετά από καυγά δύο μεθυσμένους Αλβανούς, που απαιτούσαν να πιουν τα ποτά τους χωρίς να πληρώσουν, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας σοβαρά τον άλλο.

Το όπλο του εγκλήματος, είχε κλαπεί τον Οκτώβριο του 2008 από τον αστυνομικό Λευτέρη Μουμούρη, ο οποίος υπηρετεί στο νησί.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ. Οι δύο Αλβανοί διασκέδαζαν σε γνωστό μπαρ της περιοχής. Το ένα ποτό έφερνε το άλλο και η παρέα δεν άργησε να χάσει τον έλεγχο. Όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, όμως, απαίτησαν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, φοβούμενος ότι θα χάσει τους υπόλοιπους πελάτες, τους άφησε να φύγουν, κερνώντας τα ποτά.

Λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα, όμως, οι δύο Αλβανοί, 34 ετών, επέστρεψαν. Αφού δεν πλήρωσαν την πρώτη φορά, θεώρησαν ότι το ίδιο θα επιτύχουν και τη δεύτερη.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον «ξενοδόχο». Στην προκειμένη περίπτωση, «ξενοδόχος» δεν ήταν ο ιδιοκτήτης, αλλά ένας Κερκυραίος, ο Σπύρος Μερκούρης, θαμώνας του μαγαζιού. Ο δράστης, έβγαλε το όπλο που έφερε πάνω του και πυροβόλησε τέσσερις φορές προς το μέρος των Αλβανών. Ο ένας σκοτώθηκε επί τόπου, αφού η σφαίρα καρφώθηκε στην καρδιά του. Πρόκειται για τον Αλικάϊ Κλοράτ. Ο δεύτερος, ο Οδυσσέας Νταλάρτης, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Λίγη ώρα μετά το φονικό, ο 40χρονος δράστης, συνελήφθη.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009, 19:16