Σε επικίνδυνο είδος ανήκει το τσιμπούρι που τσίμπησε την 49χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή, η οποία έχασε τη ζωή της την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στην προσπάθειά της να το αφαιρέσει, προκάλεσε την επιμόλυνση του χεριού της.

Αυτό «έδειξε» η εξέταση των δειγμάτων ορού της άτυχης γυναίκας και του εντόμου, που εστάλησαν στο Μικροβιολογικό και Ιολογικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο είδος είναι φορέας επικίνδυνου μολυσματικού ιού, ο οποίος προκαλεί τον αιμορραγικό πυρετό της Κριμαίας και ευθύνεται για περισσότερους από 22 θανάτους στη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται παρόμοιο κρούσμα στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ωστόσο ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί και η ενημέρωση των αγροτών, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η 49χρονη εισήχθη στις 20 Ιουνίου στο Νοσοκομείο έχοντας υψηλό πυρετό, αποκρύπτοντας από τους γιατρούς, οι οποίοι της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή, ότι την τσίμπησε το τσιμπούρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επόμενη μέρα η 49χρονη πήγε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς ο πυρετός επέμενε και επιπλέον ως συμπτώματα είχε κεφαλόπονο και εμέτους. Εκεί η γυναίκα ενημέρωσε τους γιατρούς για το τσίμπημα από το τσιμπούρι. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Εν τω μεταξύ, άλλα έξι περιστατικά με τσιμπήματα τσιμπουριών έχουν φτάσει στο νοσοκομείο Κομοτηνής τα οποία έχουν αντιμετωπισθεί επιτυχώς με χειρουργική επέμβαση.

Όπως τονίσθηκε, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να επιχειρείται η αφαίρεση του τσιμπουριού από μη ειδικό, αλλά θα πρέπει να μεταφέρεται το άτομο στο νοσοκομείο, όπου ο κοριός αφαιρείται με χειρουργική επέμβαση και μόνο.   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης