Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τους συστηματικούς φορολογικούς και ασφαλιστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και κέντρα διασκέδασης της Αττικής, με σκοπό την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, κυρίως όσον αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 17-18 Ιανουαρίου 2014 μεικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε έλεγχο σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

• η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας 372 €, καθώς και
• η μη καταχώρηση δύο εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (ΕΒΚΝΠ), από τους 18 συνολικά εργαζομένους στο κατάστημα.

Για τις παραπάνω παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης