Νότα αισιοδοξίας δόθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ένα έλατο 10 μέτρων τοποθετήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, προσφορά του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, προκειμένου να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους τους ασθενείς και το προσωπικό, όπου καθημερινά δίνουν μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιδήμαρχος τουρισμού και πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη, ο διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, καθώς και αρκετοί εργαζόμενοι του νοσηλευτικό προσωπικού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση πλαισίωσε η μουσική μπάντα ” thessaloniki youth band” ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα με τις μελωδίες της.

Ο Κ. Ζέρβας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του φάνηκε αρκετά συγκινημένος τόνισε μεταξύ άλλων: «φέτος έχουμε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο άναμμα του δέντρου. Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο ήταν από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε χαρά και ανάσα στους συμπολίτες μας και κοντά σε εκείνους που νοσούν και δίνουν τη μάχη με την αρρώστια. Δεύτερον στους συγγενείς και φίλους τους που βρίσκονται δίπλα τους και τους φροντίζουν. Απέναντι σε όλο το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κάνει το παν υπερβαίνοντας ανθρώπινες δυνάμεις δίνοντας 24 ώρες την εβδομάδα αυτή τη μάχη. Άλλωστε η καρδιά της Θεσσαλονίκης χτυπά σε αυτά εδώ τα νοσοκομεία και είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι εμείς να βρισκόμαστε δίπλα τους. Ειδικά αυτές τις μέρες, γιατί το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη».

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσφέρει υγειονομικό υλικό στο διοικητικό προσωπικό αστειευόμενος είπε “για φέτος έχει ένα είδος αλκοόλ που δεν μπορούμε να πιούμε, ελπίζω του χρόνου να προσφέρουμε κανονικό αλκοόλ“.

Ο κ. Ζέρβας επισκέφτηκε και το εξεταστήριο Covid που βρίσκεται στην είσοδο του Νοσοκομείου και σημείωσε ότι “οι νίκες κερδίζονται με μάχες“.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον δήμο Θεσσαλονίκης για την προσφορά του και τον στολισμό του δέντρου που όπως είπε έδωσε μια αίσθηση διαφοροποίησης στις δύσκολες αυτές μέρες: “Ευχαριστούμε τον δήμο Θεσσαλονίκης για τη χαρά που μας δώσανε στολίζοντας αυτό το υπέροχο δέντρο, δίνοντας αυτή την αίσθηση διαφοροποίησης αυτές τις μέρες που έρχονται. Ξέρω ότι ο δήμος και ο δήμαρχος είναι κοντά μας πάντοτε και λόγω του ότι πρόσφατα με τις δικές του προσπάθειες ασφαλτόστρωσαν τους δρόμους γύρω από το ΑΧΕΠΑ, ένα αίτημα που ταλαιπωρούσε πάρα πολύ το νοσοκομείο μας και βοηθώντας έτσι τους συμπολίτες μας. Με αυτή τη γιορτούλα περνάμε ένα μήνυμα όλοι μαζί χαράς και αισιοδοξίας για αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε“.

 

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης