Μάχη με τις φλόγες στον Θεολόγο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 18:22
Μάχη με τις φλόγες στον Θεολόγο

Σαράντα πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων όπως επίσης ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Θεολόγου στην Αταλάντη της Φθιώτιδας.      

 

Η φωτιά που ξέσπασε απογευματινές ώρες της Πέμπτης, ανέπτυξε μέτωπο μέσα σε πευκόφυτη περιοχή και κινήθηκε προς δύο κατευθύνσεις. Λίγο μετά τις 22.00 έγινε γνωστό πως τέθηκε υπό έλεγχο.

 

Ωστόσο παρέμεινε μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, ενώ οι δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή πήραν μέτρα περιμετρικά για να μην ξεπεράσει κάποια κρίσιμα σημεία.     

 

«Αυτή την ώρα οι άνεμοι παρουσιάζουν μια ύφεση γεγονός το οποίο επιτρέπει στις δυνάμεις να πλησιάσουν στις φλόγες και να προσπαθήσουν να τις περιορίσουν όσο δύσκολο και αν είναι αυτό» σημείωνε νωρίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάντζας.

 

Ωστόσο πυροσβεστικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν και από άλλες περιοχές για να ενισχύσουν αυτές που βρίσκονταν στα 2 μέτωπα, ενώ σκαπτικά μηχανήματα και βυτιοφόρα που διέθεσαν και ο δήμος Λοκρών αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησαν κάποιες ζώνες για να ελέγξουν την πορεία της φωτιάς.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 22:08