Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Έβρο, καθώς συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου.

Η φωτιά καίει ευαίσθητη δασική έκταση (περιοχή Natura). Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή επικεντρώθηκε στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς. Νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής, η φωτιά έκαιγε στις παρυφές του δάσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από χθες. Από το πρωί της Παρασκευής επιχειρούν 291 πυροσβέστες και 65 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 εναέρια μέσα – 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν δόθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη δασική έκταση της Δαδιάς, παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια εξαιρετικά ευαίσθητη οικολογικά περιοχή. Η «Ζούγκλα» επιβεβαίωσε την υποψία ότι η περιορισμένη δημοσιότητα για την πυρκαγιά στο Σουφλί οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για αμιγώς δασική περιοχή και άρα δεν απειλούνται σπίτια.

Είναι δηλαδή σαφές πως η πυρκαγιά αυτή παρά το ότι είναι σοβαρή, υποβαθμίστηκε επικοινωνιακά δεδομένου ότι από την Πυροσβεστική δεν έχει χαρακτηριστικά που θα ευνοούσαν την άμεση επικοινωνιακή εκμετάλλευση του γεγονότος.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης