Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Το ποσό των 2.520.000 ευρώ επενδύει άμεσα ο Δήμος Ρόδου, στη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των Τεχνικών Υπηρεσιών που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, θα εκτελεστούν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε σαράντα (40) σχολικά συγκροτήματα και αύλειους χώρους, σε όλη την έκταση του νησιού. Ειδικότερα ο Δήμος Ρόδου, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2018 ολοκληρώνει την ηλεκτρονική δημοπράτηση του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δήμου Ρόδου», προϋπολογισμού 890.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρηματοδότηση του έχει εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με χρηματοδότηση ύψους 653.500 ευρώ και 236.500 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου και προβλέπει βελτιωτικές παρεμβάσεις, κατασκευή γηπέδων (ταρτάν) και ελαιοχρωματισμούς κτιρίων, σε σαράντα σχολικά συγκροτήματα στο σύνολο του νησιού.

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2018 ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη ανάδοχων στο σύνολο των έργων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Ρόδου για τη βελτίωση των υποδομών στα δημόσια σχολεία σε όλη την έκταση του νησιού. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 2.520.000 ευρώ, εκ των οποίων Α) 719.000 ευρώ προέρχονται από την προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ρόδου με την ΠΝΑΙ μέσω ΠΔΕ Β) 1.006.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου, αποτέλεσμα της ορθής οικονομικής διαχείρισης των οικονομικών του δήμου τα τελευταία χρόνια και Γ) 775.000 ευρώ από αξιοποίηση προγραμμάτων Φιλόδημος, ΠΔΕ και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φώτης Χατζηδιάκος « Δημιουργούμε κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά μας»

Δηλώσεις αναφορικά με τα νέα έργα που δημοπρατεί ο Δήμος Ρόδου και αναμένεται να εκτελεστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος , εστιάζοντας στην καθυστέρηση εκτέλεσή τους από περιορισμούς και αγκυλώσεις του Κεντρικού Κράτους. Συγκεκριμένα: Η άρση της απαγόρευσης των δημόσιων διαγωνισμών, μας επιτρέπει πλέον να δημοπρατήσουμε και να εκτελέσουμε προγραμματισμένα έργα στο σύνολο του νησιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε. «Παρότι αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, λόγω αστάθμητων παραγόντων , που δημιούργησε η δημοσιονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα τα τελευταία χρόνια, σήμερα λόγω της ορθής αξιοποίησης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και των οικονομικών του Δήμου Ρόδου εντάσσουμε και εκτελούμε έργα προς όφελος του πολίτη. Στόχος και ευθύνη μας είναι η συνολική αναβάθμιση των υποδομών στην δημόσια εκπαίδευση και η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τα παιδιά μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης