Φωτογραφία πλαστής ταυτότητας αστυνομικού, στην οποία φέρεται να απεικονίζεται ο ανθυπολοχαγός Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, βρέθηκε αποθηκευμένη στα ηλεκτρονικά αρχεία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Από την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκύπτει ότι τα «επίμαχα» φωτογραφικά αρχεία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοχή του Κασιδιάρη και πιθανόν ανήκει στον αδελφό του, καθώς η κωδική ονομασία του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη παραπέμπτει στο όνομά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το εύρημα θεωρείται σημαντικό καθώς, όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «το αρχείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων».

Κατά τη διερεύνηση του σκληρού δίσκου εντοπίστηκαν φωτογραφικά αρχεία με τις δύο όψεις ταυτοτήτων αστυνομικών.

Σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου – αστυφύλακας» με ημερομηνία γέννησης 1987. Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία και άρα το αρχείο είναι εξ ολοκλήρου πλαστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μάλιστα επισημαίνει στην έκθεσή της η ΔΕΕ, τα επίμαχα αρχεία έχουν υποστεί επεξεργασία με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».

Ως «μήτρα» για την κατασκευή των πλαστών αρχείων χρησιμοποιήθηκε γνήσια ταυτότητα 25χρονου που πράγματι υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ και φέρει τον βαθμό του αστυφύλακα. Ο εν λόγω αστυνομικός δεν έχει δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς του.

Ο αδελφός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Α.υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και φέρει τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

Την Τετάρτη, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, στις οποίες φαίνεται (μαζί με τον αδελφό του Ηλία) να χαιρετά ναζιστικά, διετάχθη εις βάρος του ΕΔΕ με εντολή του αρχηγού ΓΕΣ, ενώ μετακινήθηκε από τη Ρεντίνα, όπου υπηρετούσε, στο Φρουραρχείο του ΓΕΣ, στην Αθήνα.





Διαβάστε επίσης Ο Αρχηγός ΓΕΣ διέταξε ΕΔΕ για το ναζιστικό χαιρετισμό του Αλέξανδρου Κασιδιάρη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013, 22:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης