* Fuchtel du bist unerwȕnscht

Για ακόμα μία φορά, οι «Πολίτες κατά του Χρέους» εκφράζουν την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία τους για την «υποτελή στάση της Περιφέρειας Κρήτης, δήμων και επαγγελματικών φορέων έναντι του Γερμανού τοποτηρητή της Μέρκελ που επισκέπτεται εκ νέου το νησί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολίτες της Κρήτης δηλώνουν πως «δεν πουλάνε» ούτε στον κ. Φούχτελ ούτε στην κουστωδία συμβούλων και επιχειρηματιών που έρχονται ως νέοι κατακτητές στο νησί.

«Εναντιωνόμαστε στην εκποίηση του πλούτου της περιοχής μας (εκτάσεις για ανανεώσιμες πηγές, πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, πρώην βάση Γουρνών κ.τ.λ.) που υποκρύπτονται στον όρο ”ανταλλαγή τεχνογνωσίας”.

Δηλώνουμε αντίθετοι στις μπίζνες που ετοιμάζει διά του κ. Φούχτελ στην Κρήτη η γερμανική κυβέρνηση (διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση φυσικών πόρων κ.τ.λ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαμαρτυρόμαστε για την υποτέλεια που επιδεικνύουν οι τοπικές αρχές, με πρώτους την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και δήμους του νησιού έναντι του τοποτηρητή Φούχτελ. Αναρωτιόμαστε στη βάση ποιου προεκλογικού προγράμματος των περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων ζητείται η τεχνική βοήθεια των Γερμανών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

Θα διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη Φούχτελ αύριο, Πέμπτη, στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, όπου προγραμματίζεται η συνάντησή του με τις τοπικές αρχές. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσουμε υπαίθρια συνέντευξη Τύπου, εκθέτοντας τις ενστάσεις μας για τα σχέδια ξεπουλήματος του τόπου μας.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να βρεθούν στο πλευρό μας στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, στις Βούτες, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις 08.00 το πρωί.

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
Πολίτες κατά του Χρέους
Σύλλογος ανέργων και επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου
».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης