Φόβοι για κατάληψη ελληνόκτητου τάνκερ από πειρατές στην Ανγκόλα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, 21:21
Φόβοι για κατάληψη ελληνόκτητου τάνκερ από πειρατές στην Ανγκόλα
Για υποψίες ότι το δεξαμενόπλοιο καυσίμων Μ/T Kerala καταλήφθηκε από πειρατές στα ανοιχτά της Αγκόλα έκανε λόγο η πλοιοκτήτρια εταιρεία, Dynacom Tankers Management, η οποία εδρεύει στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν υποψίες ότι πειρατές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το πλοίο, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη», ανέφερε η Dynacom σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να αποκατασταθεί η επικοινωνία με το πλοίο.

«Η Dynacom κάνει τα πάντα για να εγγυηθεί την ασφάλεια του πληρώματος, του περιβάλλοντος και του πλοίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επαφή της εταιρείας με το χωρητικότητας φορτίου 75.000 τόνων, λιβεριανής σημαίας δεξαμενόπλοιο χάθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου.

Το πλοίο είχε τελευταία φορά θεαθεί σε απόσταση περίπου επτά ναυτικών μιλίων ανοιχτά της πρωτεύουσας της Αγκόλα, Λουάντα, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας στο ΑΜΠΕ, στο πλοίο δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί. Οι άνδρες του πληρώματος είναι Ινδοί και Φιλιππινέζοι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, 21:30