Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Τον πιο μακάβριο αλλά και επικίνδυνο τρόπο για να κερδοσκοπήσουν βρήκαν ορισμένοι επιτήδειοι στο νεκροτομείο Διαβατών, όπως αποκαλύπτεται από καταγγελίες ιατροδικαστών και οπτικοακουστικό υλικό που αποκαλύπτει το zougla.gr. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και διερευνάται τόσο από την Εισαγγελία, όσο και από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ την επόμενη εβδομάδα οι υπεύθυνοι για τη νοσηρή κατάσταση που θα δείτε παρακάτω καλούνται να λογοδοτήσουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως καταγγέλεται, τουλάχιστον από τα μέσα Αυγούστου έως και τα τέλη Οκτωβρίου, εντός του κτιρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης βρίσκονταν τρία πτώματα σε προχωρημένη αποσύνθεση. Τα πτώματα αυτά δεν τοποθετήθηκαν ποτέ σε ψυκτικό θάλαμο, με αποτέλεσμα η σήψη και αποσύνθεση τους να προχωρήσει ραγδαία, τα πτωματικά υγρά να κατακλύσουν τον χώρο, όπως και η έντονη δυσοσμία. Πλήθος εντόμων ανέπτυξαν φωλιές στο μακάβριο αυτό και ντροπιαστικό για την ιατρική υπηρεσία της χώρας σκηνικό, ενώ ο κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων έγινε άμεσος.

«Τα πτώματα αυτά δεν τοποθετήθηκαν ποτέ εντός των ψυκτικών θαλάμων της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, στους οποίους σε πολλές περιπτώσεις τοποθετούνταν άλλα πτώματα, τα οποία ούτε το έργο της Υπηρεσίας αφορούσαν, ούτε και υπήρχε λόγος να φιλοξενηθούν σε αυτήν, καθώς τα νοσοκομεία και κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης ουδέποτε δηλώσαν συνολικά έλλειψη θέσεων. Επιπλέον δεν ταριχεύτηκαν, παρά το ότι είναι γνωστό πως οι πιθανότητες να παραμείνουν για αρκετούς μήνες στην Υπηρεσία ήταν πολύ υψηλές – όπως συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αζήτητων ή αγνώστων στοιχείων πτωμάτων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική καταγγελία. 

Δηλαδή, τα πτώματα αυτά βρίσκονταν εκτός των θαλάμων, έτσι ώστε τα 10 ψυγεία της υπηρεσίας να… αξιοποιούνται για την τοποθέτηση άλλων σορών. Ο λόγος, είναι ότι την κάθε ημέρα το κόστος των τουλάχιστον 25 ευρώ γίνεται για ιδίον όφελος για το κάθε ψυγείο που περιέχει σορό, και τα χρήματα αυτά, σύμφωνα και με τις καταγγελίες, κάποιοι, που καλούνται πλέον να λογοδοτήσουν, τα καρπώνονταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Δεκεμβρίου, καλούνται να απολογηθούν οι εμπλεκόμενοι για αυτό το ζήτημα και τα πορίσματα της Δικαιοσύνης αναμένονται με ενδιαφέρον. 

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης