Μπλόκο σε ακόμη ένα φορτίο ναρκωτικών έβαλε την Κυριακή η αστυνομία, με τη συνδρομή της Frontex που βρίσκεται στην περιοχή και διενεργεί κοινές περιπολίες, κυρίως στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Νομό Ιωαννίνων βρίσκονται έξι αστυνομικοί της Frontex, από τη Γερμανία και την Πολωνία, μαζί με οχήματα και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραστηριοποιούνται από κοινού με τους Έλληνες συναδέλφους τους, εκτελώντας περιπολίες και μπλόκα σε επιλεγμένα σημεία.

Το μεσημέρι της Κυριακής, επιχείρησαν να σταματήσουν όχημα κοντά στη Σιταριά, το οποίο όμως ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Οι δράστες, λίγο αργότερα, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με ναρκωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί της Frontex και του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου εντόπισαν άμεσα έναν 38χρονο Αλβανό, ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Ο 38χρονος και ακόμη ένας συνεργός του μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας 51 κιλά χασίς.

Το δεύτερο άτομο αναζητείται, ενώ η προανάκριση είναι σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

«Η μέχρι σήμερα συνεργασία των Γερμανών Αστυνομικών (Δύναμη Frontex) με αστυνομικούς του Α΄ Τ.Σ.Φ Δελβινακίου που περιπολούν στα βουνά της Ηπείρου απέδωσε καρπούς και επιτεύχθηκε η σύλληψη άλλου ενός εμπόρου ναρκωτικών και κατασχέθηκε άλλη μια σημαντική ποσότητα ναρκωτικής ουσίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών Ιωαννίνων, η οποία εξαίρει τη συνεργασία αυτή προς εμπέδωση της ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών.

Πηγή: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης