Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πυρά κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δύο επίκουρων εισαγγελέων κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη και των προστατευόμενων μαρτύρων εξαπολύει ο πρώην επικεφαλής της Novartis Κωνταντίνος Φρουζής στην αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αναφορά του, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του zougla.gr, ο Κ. Φρουζής επιμένει πως είναι αθώος για όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και αναρωτιέται πώς γίνεται να του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία χωρίς πρώτα να κληθεί από τους εισαγγελείς που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση να δώσει εξηγήσεις. 

Παράλληλα, μεγάλο μέρος της αναφοράς του αφιερώνεται στους προστατευόμενους μάρτυρες, για τους οποίους ο Κ. Φρουζής ισχυρίζεται πως κατέθεσαν ψευδή γεγονότα και πως πρόκειται για εμπλεκομένους στην υπόθεση -και ως εκ τούτου θα πρέπει να βγουν από το καθεστώς προστασίας. 

Τέλος, ο πρώην επικεφαλής της Novartis αναφέρεται στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί στο εξωτερικό, επισημαίνοντας πως παραμένει δεσμευμένος παρά το γεγονός ότι προσκόμισε ολόκληρη την κίνησή του από όπου αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά και μόνο με χρήματα κατατιθέμενα σε ελληνικές τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως λέει, έπειτα από την αρνητική απάντηση για αποδέσμευσή του από την Εισαγγελία Διαφθοράς, υπέβαλε αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η τελευταία διαβίβασε το αίτημα και πάλι στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Κατόπιν αυτών, ο Κ. Φρουζής διερωτάται πώς είναι δυνατόν η Ελένη Τουλουπάκη «να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», προσθέτοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεώς μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένειά μου συνέπειες».

Διαβάστε την αναφορά του Κ. Φρουζή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης