Γ. Μπαλάφας: Με προσοχή και ψυχραιμία αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες στην πλατεία Αριστοτέλους

Γ. Μπαλάφας: Με προσοχή και ψυχραιμία αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες στην πλατεία Αριστοτέλους
«Τέτοιες ενέργειες, όπως και η πρόσφατη απεργία πείνας στην Αθήνα, είναι ενέργειες που έχουν καταρχήν τη δική μας κατανόηση, τις αντιμετωπίζουμε με προσοχή και έναν ψύχραιμο τρόπο» σχολίασε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Mπαλάφας, τη συγκέντρωση δεκάδων προσφύγων στην πλατεία Αριστοτέλους, με πρόθεση να κινηθούν προς τα σύνορα.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, στο περιθώριο εκδήλωσης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στη Θεσσαλονίκη, διερωτήθηκε για την πρόθεσή τους να μεταβούν στα σύνορα. «Θα πάνε στα κλειστά σύνορα να κάνουν τι; Πώς θα περάσουν;» σημείωσε, τονίζοντας ότι θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του γεγονότος, «κατανοώντας πάντα το αίσθημα ματαίωσης που αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπλέον θέσεις φιλοξενίας που απαιτούνται σε ξενώνες για ασυνόδευτους πρόσφυγες, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι το μεταναστευτικό-προσφυγικό ένα ζήτημα που το αντιμετωπίζεις σήμερα και καθαρίζεις», θέτοντας ως παράδειγμα την κατάσταση στα νησιά, η οποία πριν από μερικούς μήνες ήταν αρκετά καλή.

«Η αύξηση, όμως, των ροών από τα μέσα Αυγούστου άλλαξε άρδην το σκηνικό στα νησιά, άνοιξε η στρόφιγγα. Δεν είναι ζητήματα που μπορείς να αλλάξεις, έχει να κάνει με διεθνή δεδομένα, δηλαδή συγκρούεται η Τουρκία με την Ευρώπη, η Μέρκελ με τον Ερντογάν, και τα πληρώνει η χώρα μας» κατέληξε ο κ. Μπαλάφας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 15:25