Γ. Πατούλης: Δικαίωση της πρότασής μας η ενίσχυση από τις Περιφέρειες του Πυροσβεστικού Σώματος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 01:35
Γ. Πατούλης: Δικαίωση της πρότασής μας η ενίσχυση από τις Περιφέρειες του Πυροσβεστικού Σώματος
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την απόφαση των Περιφερειών να ενισχύσουν με οχήματα και εξοπλισμό το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως ανάφερε νωρίτερα με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός. «Εμείς χαιρόμαστε που σε λίγες ώρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά, έγινε αποδεκτή η σχετική μας πρόταση. Αποτελεί δικαίωση για τις χθεσινές μας παρεμβάσεις τα όσα σήμερα σχετικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Υιοθετεί την πρότασή μας για την αγορά πτητικών και επίγειων μέσων από πόρους του ΕΣΠΑ».

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι είναι οι Περιφέρειες εκείνες που μαζί με το κεντρικό κράτος διαχειρίζονται το σύνολο των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων έναντι του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης. Επίσης υπογραμμίζει ότι η αποδοχή της πρότασής του» από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει ιδιαίτερη σημασία από την στιγμή που το ίδιο το κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αυτονόητη και Συνταγματική υποχρέωσή του, της προστασίας των τοπικών κοινωνιών και της περιουσίας των πολιτών». Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη οι απαραίτητοι πόροι για την ενίσχυση του αξιόμαχου του Πυροσβεστικού Σώματος μπορούν «να προκύψουν επίσης από το δραστικό περιορισμό άσκοπων και αλλότριων δαπανών των Περιφερειών».

Απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ για την οικονομική διαχείριση των δήμων, ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Εμείς χαιρόμαστε που σε 5 χρόνια λειτουργίας των Περιφερειών δεν έχουν προκύψει χρέη έναντι των 150 ετών λειτουργίας των δήμων». Ωστόσο τονίζει ότι αυτό είναι «αυτονόητο, από τη στιγμή κατά την οποία έχουν μόνο έσοδα» επισημαίνοντας ότι «ακόμη και οι ανελαστικές δαπάνες της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επαναλαμβάνει επίσης με έμφαση: «Πιστεύουμε στην αυτοδιοικητική ενότητα Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού μέσα από την αποκέντρωση του κράτους και των διακριτών ρόλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους. Όλοι μαζί παλεύουμε για μια νέα Ελλάδα, την Ελλάδα της Ανάπτυξης και της επιστροφής των Ελλήνων στη Μητέρα Πατρίδα».-

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 01:35