Η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας είναι ο στόχος διημερίδας που διοργανώνουν στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διημερίδα που διεξάγεται, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017, είναι υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Γ. Πατούλης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου, για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, στο οποίο θα γίνεται χαρτογράφηση του ανταγωνισμού, αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας.

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας ενός οδικού χάρτη, μέσω του οποίου θα προτείνονται συγκεκριμένες πολιτικές, με σκοπό την προώθηση των εθνικών μας στόχων πάνω στον τομέα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


«Η δημιουργία ισχυρού brand και φήμης της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού τουρισμού υγείας είναι κρίσιμη για την επιτυχία της νέας στρατηγικής. Θέτουμε ως προτεραιότητα την κινητοποίηση και ενθάρρυνση της συμπαράστασης του απόδημου Ελληνισμού, με σκοπό οι Έλληνες του εξωτερικού, να συνδράμουν σαν πρέσβεις καλής θέλησης, καταναλωτές, πάροχοι, χορηγοί, επενδυτές», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον τέταρτο σταθμό, μετά την Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ και το Σικάγο όπου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ανάλογες εκδηλώσεις πριν από μερικούς μήνες.

Στο συνέδριο συμμετέχουν επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και της Αυστραλίας, μέλη της κυβέρνησης της Αυστραλίας, εκπρόσωποι εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της υγείας, καθώς και ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ομιλητές τόνισαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και ανέπτυξαν το σχέδιο δράσης, για την αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας, στο τζίρο της παγκόσμιας αγοράς του τουρισμού υγείας, ο οποίος όπως έδειξαν νεότερες έρευνες, ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ αναμένεται ετήσια αύξηση κατά 15%-25%.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, επισήμανε ότι η Αυστραλία είναι μια δυναμική αγορά από την οποία η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί καθώς πολλοί Αυστραλοί ασθενείς ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Επίσης ανέφερε ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι άριστη και σε αυτό έχει συμβάλλει η δυναμική ελληνική κοινότητα, η οποία θα στηρίξει την προσπάθεια ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού που αποτελεί εθνικό στόχο.

Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων η Χριστίνα Σημαντιράκη, Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, η οποία χαρακτήρισε τον τουρισμό υγείας βασικό πυλώνα ανάπτυξης και τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης στην Αυστραλία για την προώθηση του θεματικού τουρισμού.
Επίσης ο Marinis Pirpiris, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Αυστραλίας, ο Αrthur Baoustanos, Πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ.α

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης είχε συνομιλίες με ομογενείς, μέλη της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αυστραλίας που συμμετείχαν στη διημερίδα. Ειδικότερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν με τον πρώην υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού της Βικτώριας Ιωάννη Πανταζόπουλο, το βουλευτή της έδρας του Oakleigh Σταύρο Δημόπουλο και το μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Βικτώριας, πρώην Δήμαρχο του Fitzroy Δημοτικό Σύμβουλο του Μanninham Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Στη συνέχεια σε κλίμα συναισθητικής φόρτισης ζευγάρια που έγιναν γονείς με εξωσωματική γονιμοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, διηγήθηκαν την εμπειρία τους και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους Έλληνες επιστήμονες.

Ο Κωνσταντίνος Πάντος, αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής επισήμανε ότι: «Οι Έλληνες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες του κόσμου και ανήκουν στον Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών είναι αυτοί που με την αξιοπιστία τους βοηθούν στην εδραίωση της εμπιστοσύνης του διεθνούς κοινού για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Ελλάδα στο κομμάτι του ιατρικού τουρισμού.»

Να σημειωθεί ότι επιφανή μέλη της επιστημονικής κοινότητας έκαναν τοποθετήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι πολίτες της Αυστραλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης