Γ. Σούρλας: Οι κατοχικές αποζημιώσεις και οι άταφοι πεσόντες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, 14:49
Γ. Σούρλας: Οι κατοχικές αποζημιώσεις και οι άταφοι πεσόντες
Καταβολή προσπάθειας πέραν από τις κατοχικές αποζημιώσεις και για τους άταφους πεσόντες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου ζητά ο Γιώργος Σούρλας από την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, δεν άφησε μόνο την εκκρεμότητα της καταβολής κατοχικών αποζημιώσεων από τους Γερμανούς, αλλά και των 7976 πεσόντων που παραμένουν άταφοι στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου επί 74 ολόκληρα χρόνια.

Και ενώ για τις αποζημιώσεις καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια, να καταβληθούν -και πολύ σωστά- για τους πεσόντες, τους ήρωες του Έπους 1940 –’41, που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα και προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό, όχι μόνο δεν υπάρχει αντίστοιχη προσπάθεια, αλλά σχεδόν κανένα ενδιαφέρον.

Δικαιολογημένα υποβάλλεται το ερώτημα, ιδιαίτερα από τους χιλιάδες συγγενείς των πεσόντων που παραμένουν άταφοι, προέχει άραγε μόνο το οικονομικό ενδιαφέρον και όχι το εθνικό, πατριωτικό και ανθρώπινο καθήκον για αυτούς τους γενναίους Έλληνες μαχητές.

Εκτός αν επικρατεί η αντίληψη ότι το καθήκον εκπληρώνεται, με τις πανηγυρικές εκδηλώσεις κάθε επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ οι πρωταγωνιστές παραμένουν ξεχασμένοι, εγκαταλειμμένοι, άταφοι.

Έστω και αργά, αδικαιολόγητα αργά, παράλληλα με την επιβεβλημένη προσπάθεια για την καταβολή των αποζημιώσεων, ας ενδιαφερθεί επιτέλους η πολιτική ηγεσία της χώρας, η Βουλή των Ελλήνων και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, για την αποκατάσταση αυτής της εκκρεμότητας».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, 14:57