Σας έχουν τελειώσει οι σπόροι κάνναβης για την… χασισοφυτεία σας; Μπορείτε εύκολα να τους παραγγείλετε μέσω διαδικτύου!

Ακόμη και αν είστε αρχάριοι, ουδείς λόγος ανησυχίας… Σας παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες για το τι είδους σπόρους μπορείτε να παραγγείλετε, πώς θα καλλιεργήσετε τα φυτά σας και πώς θα τα μεταφυτεύσετε σε μεγαλύτερες γλάστρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το περιεχόμενο μίας γερμανικής ιστοσελίδας, η οποία μάλιστα διαφημίζεται από την Google!

Όλες οι λεπτομέρειες, οι φωτογραφίες και οι τιμοκατάλογοι βρίσκονται σε αυτή τη διεύθυνση: http://www.hanfgaertner.de , και η περιληπτική έκδοσή της στα ελληνικά βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.hanfgaertner.de/sporoi-kannabis.html

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την εν λόγω ιστοσελίδα μπορείτε, επίσης, να πληροφορηθείτε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την παραγγελία σας, αφού θα φθάσει σπίτι σας χωρίς να εντοπιστεί από την Αστυνομία ή άλλες Αρχές:

«Πόσο ασφαλές είναι να παραγγείλεις σπόρους κάνναβης;»

«Πολύ ασφαλές!», απαντάει το www.hanfgaertner.de, γιατί θα φτάσουν σπίτι σας σε ειδική συσκευασία που «αντέχει» ακόμη και στη… μύτη εκπαιδευμένων σκύλων:
Το περιεχόμενο θα σταλθεί σε έναν ουδέτερο καφέ φάκελο και ουδέτερη διεύθυνση, χωρίς καμιά σχέση με κάνναβη. Επίσης, ούτε και εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να εντοπίσουν το περιεχόμενο, διότι οι ίδιοι σπόροι δεν μυρίζουν κάνναβη, αλλά όπως οι απλοί σπόροι των φυτών. Δεν υπάρχει, λοιπόν, λόγος προβληματισμού για την ασφάλειά σας».

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι είναι πολύ πιο ασφαλές να καλλιεργήσετε κάνναβη στο σπίτι ή στον κήπο σας, παρά να αγοράζετε «φούντα» ή χασίς στο δρόμο.

Σοβαρές ευθύνες της Google

Το ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορεί κάθε είδους πληροφορία είναι τοις πάσι γνωστό. Εξίσου γνωστό, όμως, είναι ότι η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να προσκρούει στη νομοθεσία των χωρών, όπου προβάλλεται το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας.

Μπορεί σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κατοχή και εμπορία σπόρων κάνναβης να μην θεωρείται ποινικό αδίκημα, αφού δεν περιέχουν την ουσία τετραϋδροκανναβινόλη, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις ψυχοτρόπες ιδιότητες του φυτού, αλλά στην Ελλάδα οι σπόροι απαγορεύονται ρητά από τον νόμο.

Η zougla.gr απευθύνθηκε στον νομικό Νώντα Στυλόπουλο, ειδικό σε θέματα διαδικτύου, προκειμένου να πληροφορηθεί εάν η Google έχει ευθύνες για τη διαφήμιση παράνομων δραστηριοτήτων, όπως η πώληση σπόρων κάνναβης. Ο ειδικός επεσήμανε ότι η Google –πιθανότατα, εν αγνοία της- υπέπεσε σε τρομερό ολίσθημα, αφού στη χώρα μας απαγορεύεται η συγκεκριμένη συναλλαγή, είτε πραγματική, είτε online, πολύ περισσότερο η διαφήμιση τέτοιων… συναλλαγών.

 

H εφημερίδα μας προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Google, ώστε να θέσει υπόψη της το ζήτημα, όμως ουδεμία απάντηση υπήρξε, παρά τα δύο ηλεκτρονικά μας μηνύματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης