Γαβρόγλου: Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και λειτουργεί σε 187 δήμους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, 14:27
Γαβρόγλου: Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και λειτουργεί σε 187 δήμους
Σε τρία χρόνια θα λειτουργούν σε όλους τους δήμους της Αττικής βρεφονηπιακοί σταθμοί, στο πλαίσιο του μέτρου της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Ήδη, φέτος λειτουργεί το πρόγραμμα σε 187 δήμους, ενώ του χρόνου θα προστεθούν άλλοι 100 βρεφονηπιακοί σταθμοί και στον τρίτο χρόνο οι υπόλοιποι. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, και υπεραμύνθηκε του μέτρου της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που τέθηκε από φέτος σε εφαρμογή, κάνοντας λόγο για τεράστιο εγχείρημα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς πήγαιναν πολλά τετράχρονα παιδιά, με αποτέλεσμα να αποκλείονται τα πολύ μικρότερα, ενώ με την καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης θα αυξηθεί ο αριθμός τους και παράλληλα θα βοηθηθούν οι γονείς, κυρίως οι νέοι.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και για τους 187 δήμους, ενώ τόνισε ότι έχει δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα της δίχρονης εκπαίδευσης.

«Θέλετε να πετύχετε ένα πολύπλοκο έργο με μειωμένους πόρους για τα σχολεία και χωρίς να κάνετε επενδύσεις. Δεν μπορεί να πειραματιζόμαστε στις πλάτες μικρών παιδιών», αντέτεινε, από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης.

«Ποτέ στην ιστορία μας δεν έχουμε δώσει τόσα χρήματα όσα δίνουμε τώρα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς» ανταπάντησε ο υπουργός Παιδείας.

Τέλος, σχολιάζοντας την προσφυγή στη δικαιοσύνη των ιδιοκτητών βρεφονηπιακών σταθμών που τάχθηκαν εναντίον της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης, ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε ότι «δεν μπορεί η επιχειρηματικότητα να έρχεται σε αντίθεση με την προοπτική των μικρών παιδιών να ενταχθούν σε ένα σύστημα που πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018, 14:27