Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στους Αμπελοκήπους σε καφετέρια στη συμβολή των οδών Σεβαστουπόλεως και Δαβάκη.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας φέρεται να είναι ο διορισμένος υπάλληλος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, Χρήστος Ζέρβας του Δημητρίου. (Στην φωτογραφία που δημοσίευσε το «Έθνος» είναι ο καθισμένος δεξιά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τοποθέτηση του μηχανισμού στο «Bristol» φαίνεται ότι έγινε λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα από άγνωστο άτομο, που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Ο μηχανισμός αποτελούταν από τρία γκαζάκια εκ των οποίων εξερράγησαν τα δύο και προκάλεσαν υλικές ζημιές στην είσοδο.

Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων και έχει εμπλακεί στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που ερευνούν οι Αρχές, μέσω των καταθέσεων που έχει δώσει ο «μάρτυρας Γ», λίγο μετά την δολοφονία Φύσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει γράψει το «Έθνος», οι «μυημένοι» ξέρουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια χρυσαυγιτών, τα τραπεζοκαθίσματα του οποίου τιμούν τακτικά στελέχη και βουλευτές της ΧΑ.

Η καφετέρια, σύμφωνα και με επώνυμες καταγγελίες, λειτουργεί ως «ορμητήριο» χρυσαυγιτών που «δραστηριοποιούνται» στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης