Τα διόδια στο Ρίο άνοιξαν και σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας την ώρα που στην Αθήνα συνεδριάζουν τα προεδρεία των αυτοκινητιστών από όλη την Ελλάδα, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και του ΣΑΤΑ να εισηγείται αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των αυτοκινητιστών της Πάτρας σήμερα το πρωί, ιδιοκτήτες ταξί μετέβησαν στα διόδια του Ρίου, στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ανοίγοντας τις μπάρες για να περνούν ελεύθερα οι διερχόμενοι οδηγοί. Σε παράπλευρο δρόμο έχουν σταθμεύσει περίπου 60 ταξί, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε την απεργία σε κενό χρόνο, υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ.Λυμπερόπουλος που αναμένεται να εισηγηθεί την αναστολή των κινητοποιήσεων. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μη γίνει δεκτή η εισήγησή του κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο κ. Λυμπερόπουλος παρατήρησε: «Έχω κάνει την πρόταση για λήξη της απεργίας, κάτι που συμφέρει τον κλάδο. Εάν δεν εισακουστώ ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη να οδηγήσουν τον κλάδο στην καταστροφή».

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ διεμήνυσε πως αν το Σεπτέμβριο δεν υπάρξουν οι προσδοκώμενες κινήσεις από πλευράς υπουργείου, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν.

Καθοριστική αποδείχθηκε η παρέμβαση των περιφερειαρχών που συναντήθηκαν χθες με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών. Οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν ότι θα είναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου καθώς και ότι δεν θα υπογραφεί καμία άδεια απ’ όσες έχουν κατατεθεί μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αν πρώτα δεν κατατεθεί ο νόμος κι αφού προηγηθεί η σχετική διαβούλευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης