Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να «θυμηθούν» οι μουσουλμάνοι γονείς ενός παιδιού από την Ηλιόπετρα Ξάνθης να δηλώσουν το παιδί τους στο Ληξιαρχείο της πόλης,
όπως προκύπτει από την έρευνα του ThrakiToday.com. 

Πρόκειται για τέκνο το οποίο ήρθε στη ζωή, σύμφωνα με την σχετική δήλωση γέννησής του, τον Απρίλιο του 1998, ωστόσο δηλώθηκε στο Ληξιαρχείο της πόλης τον Φεβρουάριο του 2013. Όπως είναι γνωστό ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους γονείς ενός παιδιού να υποβάλουν, έστω και εκπρόθεσμα, τη δήλωση γέννησής του στο Ληξιαρχείο στο οποίο υπάγονται πληρώνοντας απλά ένα μικρό πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται σε 13,5 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ThrakiToday.com το Φεβρουάριο του 2013 δηλώθηκαν αλλά δύο παιδιά στο Ληξιαρχείο της Ξάνθης, από την ίδια περιοχή του Νομού, τον οικισμό της Ηλιόπετρας, εκ των οποίων το ένα είχε γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 2000 ενώ το άλλο τον Ιανουάριο του 2009. Πρόκειται δηλαδή για ένα 13χρονο και ένα 4χρονο παιδί, τις γεννήσεις των οποίων οι μουσουλμάνοι γονείς τους δεν είχαν αναφέρει πριν τον Φεβρουάριο του 2013 στο Ληξιαρχείο της περιοχής.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης