Γενική απεργία στη Λέσβο για το μεταναστευτικό

Γενική απεργία στη Λέσβο για το μεταναστευτικό
Ο Δήμος Λέσβου κήρυξε γενική απεργία και προανήγγειλε συγκέντρωση με αίτημα να αντιμετωπιστεί το θέμα των μεταναστών που συνωστίζονται στο νησί, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 11.00 στην πλατεία Σαπφούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, στην περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης που αριθμεί 32.000 κατοίκους, διαμένουν σε διάφορες δομές 8.200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός δήλωσε: «Να σταματήσει η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μετατρέπει το νησί της Λέσβου και τα νησιά του βόρειου και νότιου-ανατολικού Αιγαίου σε νησιά φυλακές».

«Με δεδομένη την παρέλευση αρκετού χρονικού διαστήματος από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία επικοινωνία από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών και χωρίς καμία ένδειξη ουσιαστικής αποσυμφόρησης ή ικανοποίησης, έστω και στο ελάχιστο των αιτημάτων που αναφέρονται στην απόφαση, προχωράμε προς την άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων» πρόσθεσε.

 Σε ανακοίνωσή του το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου επεσήμανε: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση αναλογική κατανομή της φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο, με βάση τον πληθυσμό των νησιών και τη διατήρηση τόσων αιτούντων άσυλο, όσων μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης από τις υπάρχουσες δομές. Επίσης, ως άμεσο μέτρο έκτακτης ανάγκης, ζητούμε την άρση του γεωγραφικού αποκλεισμού και την ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας. Τη μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού στην ηπειρωτική Ελλάδα και την άμεση βελτίωση των συνθηκών στο ΚΥΤ Μόριας, τόσο για τους διαμένοντες όσο και για τους εργαζόμενους στο κέντρο, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές».

Ο Δήμος Λέσβου απευθύνει κάλεσμα στους τοπικούς φορείς:

«Να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι και με μια φωνή να παλέψουμε για τη Λέσβο αυτήν την κρίσιμη ώρα, σχηματίζοντας ενιαίο μέτωπο ενάντια στην καταστροφή του νησιού μας. Ο αγώνας αυτός αποτελεί συλλογική ευθύνη και όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνες και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια μετατροπής της Λέσβου, του νησιού της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 07:09