Καλύτερη είναι αυτή την ώρα η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε στις 3.18 τα ξημερώματα στον Υμηττό. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης εκτίμησε ότι τις επόμενες ώρες η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς θα είναι ακόμα καλύτερη. «Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ώρες η εικόνα θα είναι ακόμα καλύτερη, αλλά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό μερικό έλεγχο» διευκρίνισε ο κ. Βαθρακογιάννης.«Παρότι η φωτιά ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχαμε ούτε ένα τραυματισμό» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα στις 3 και το πρωί, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία, εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων, έφτασε στην κορυφογραμμή, η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν, το κράτος είναι εδώ» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα, στεγανοποιήσαμε την Κατεχάκη, τρέξαμε προσομοίωση που αφορούσε την ένταση του ανέμου ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι, ενεργοποιήσαμε προληπτικά πρωτόκολλα απομάκρυνσης των κατοίκων που δεν χρειάστηκε να εφαρμόσουμε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ήταν υποδειγματική» σημείωσε. 

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης