Συντονιστείτε στο Web Zougla Radio

Μεγαλειώδης ήταν, για δωδέκατη ημέρα, η συγκέντρωση πολιτών στην πλ. Συντάγματος, καθώς οι συμμετέχοντες εκτιμούν ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας το βράδυ της Κυριακής, ενώ δεν αποκλείουν ο αριθμός αυτός να έφτασε ακόμα τους (500.000).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την ώρα (01:33) και ενώ έχει αποχωρήσει η πλειονότητα των διαδηλωτών, η αστυνομία εκτιμά ότι ο όγκος τους ανέρχεται σε 600.

Στις 23:59 το βράδυ της Κυριακής, ομάδα «Αγανακτισμένων» αποπειράθηκε να αποσύρει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 00:10 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ομάδα δικυκλιστών μετέβη στο Σύνταγμα, δίνοντας μία διαφορετική νότα στη διαδήλωση.

Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν με ηχηρές επιδοκιμασίες ομάδα από περίπου 25 μοτοσικλέτες που έφθασαν στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 18:00, ενώ θερμή υποδοχή επεφύλαξαν και σε ομάδα Αιγυπτίων που έφθασε στην πλατεία, κρατώντας πανό με το σύνθημα «από την Ταχρίρ μέχρι το Σύνταγμα, σας στηρίζουμε».

Η Λ. Αμαλίας παραμένει κλειστή, ωστόσο οι υπόλοιποι δρόμοι γύρω από την πλατεία έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Οι ρεπόρτερ της zougla.gr, Θανάσης Βλαντός, Σωτήρης Σκουλούδης, Χρήστος Μαζάνης και Αντώνης Μπιδέρης, βρίσκονται στο σημείο και μας αναμεταδίδουν ζωντανά, λεπτό προς λεπτό, τι συμβαίνει.

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε στις οδούς Κουμπάρη και Ηρ. Αττικού, όπου παρατάχθηκαν κλούβες των ΜΑΤ, αποτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των διαδηλωτών.

Παράλληλα, προστατευτικά κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν στη συμβολή των οδών Σέκερη και Κανάρη και Μέριλυν και Κανάρη.

Κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στη συμβολή της Λεωφόρου Β. Σοφίας και της οδού Κουμπάρη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των πολιτών στο web zougla radio, έγινε χρήση χημικών, ενώ η αστυνομία διέψευσε ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Τα μέτρα της αστυνομίας είναι αυξημένα, ενώ ένα μπλε φορτηγό ξεφόρτωσε νωρίτερα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία παρέταξαν κατά μήκος της Λεωφόρου Αμαλίας, στο πεζοδρόμιο μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Λίγα λεπτά μετά τις 17:15, οι πολίτες ανέβηκαν στη Λ. Αμαλίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη, από το ύψος της Ξενοφώντος.

Δείτε τα video:

Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, αλλά και εκατοντάδων μοτοσικλετιστών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οργανώθηκαν τοπικές πορείες, με τους «Αγανακτισμένους» να χτυπούν κατσαρόλες και άλλα μαγειρικά σκεύη, καλώντας ολοένα και περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν στην ανοιχτή γενική συνέλευση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί.

Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν συνθήματα κατά του μνημονίου, ενώ υπήρχαν σκίτσα αυτοσχέδιας ζωγραφικής, αλλά και βιβλίο συλλογής υπογραφών.

Προηγουμένως, μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και γειτονιές της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν οι «Αγανακτισμένοι» της πόλης.


(Πηγή βίντεο: seleo.gr)

Στόχος της κινητοποίησης ήταν η ενημέρωση όλων των πολιτών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Πάτρα

Στην Πάτρα τουλάχιστον 3.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου. Οι περισσότεροι άρχισαν να φθάνουν στην πλατεία μετά τις 20:00, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά του μνημονίου και των νέων οικονομικών μέτρων. Μάλιστα, τον ρυθμό έδωσαν νέοι και νέες με μουσικά όργανα. Το «παρών» έδωσαν και ο Θ. Πάγκαλος και η Άνγκελα Μέρκελ, μέσω καρναβαλικού άρματος.


(Πηγή φωτό: thebest.gr)

Στο κέντρο της πλατείας έχουν στηθεί περίπου οκτώ σκηνές, όπου διανυκτερεύουν πολίτες. Ας σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε βράδυ πραγματοποιείται ανοικτή λαϊκή συνέλευση, όπου όποιος θέλει λέει την άποψή του για τα όσα συμβαίνουν και καταθέτει προτάσεις.


(Πηγή φώτο: thebest.gr)

Στο σημείο παραμένουν περίπου 600-700 πολίτες.

Λαμία

Μία διαφορετική νότα στη διαδήλωση των «Αγανακτισμένων» έδωσαν οι οδηγοί φορτηγών στη Λαμία, οι οποίοι από το πρωί βγήκαν στους δρόμους, καλώντας με τους τράκτορές τους για μαζική κινητοποίηση.


(Πηγή:lamiafm1)


(Πηγή φωτό: lamiareport.gr)

Οι οδηγοί πάρκαραν τα οχήματά τους περιμετρικά της κεντρικής πλατείας της πόλης και συνενώθηκαν με το υπόλοιπο πλήθος που συνέρευσε στο σημείο. Στην πλατεία βρέθηκαν πολίτες κάθε κομματικής απόχρωσης και ιδεολογίας, νέοι, σπουδαστές, συνταξιούχοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.


(Πηγή φωτό: lamiareport.gr)

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα για ισότητα και δημοκρατία.

Μαζικότατη η συμμετοχή των «Αγανακτισμένων» στον Βόλο

Πάνω από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Κεντρικό Λιμάνι του Βόλου, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα μέσω Facebook για μαζική διαδήλωση.

Κάτοικοι της Μαγνησίας αλλά και άλλων περιοχών συνέρευσαν στο σημείο, δίνοντας παλμό στις διαδηλώσεις.

Ηράκλειο

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση «Αγανακτισμένων» πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, σε κεντρικές οδούς, ενώ κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.


(Πηγή φωτό: cretalive.gr)

Σημαντική ήταν η συμβολή των δικυκλιστών στην κινητοποίηση, οι οποίοι με σημαίες και κόρνες διατράνωσαν το αίτημά τους για περισσότερη δημοκρατία.

Κοζάνη

Στην Κοζάνη, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλ. Νίκης, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε στους 500.

Σαντορίνη και Νάξος

Ψήφισμα, στο οποίο αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο παλμό τις κινητοποιήσεις στη Σαντορίνη, εξέδωσαν οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι μετέβησαν στην κεντρική πλατεία στα Φηρά, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα.


(Πηγή:neasantorinis.gr)

Η προσέλευση των πολιτών ξεκίνησε στις 18:00 και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 20:00. Σε παρόμοιες κινητοποιήσεις προχώρησαν και οι κάτοικοι της Νάξου, όπου πλήθος πολιτών διαδήλωσε κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Άργος

Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και πολίτες στο Άργος, οι  οποίοι βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Σύμφωνα με διαδηλωτή, τουλάχιστον 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και διαδήλωσαν κατά του μνημονίου και των σκληρών οικονομικών μέτρων. Μαζική ήταν η συγκέντρωση στο Θέατρο της πλ. Αγίου Πέτρου.

Αλεξανδρούπολη

Ίσως και περισσότερα από 600 άτομα βρέθηκαν την Κυριακή στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι αυτήν τη φορά έκαναν κι ένα βήμα παραπάνω.


(Πηγή: thrakinea.gr)

Εκτός από τη συγκέντρωση πραγματοποίησαν και πορεία στην παραλιακή λεωφόρο, χωρίς να δημιουργήσουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης