Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή ζήτησε και πήρε ο 47χρονος που εμφανιζόταν ως γιατρός εξαπατώντας κυρίως καρκινοπαθείς ασθενείς ότι μπορεί να τους θεραπεύσει με διάφορα «ψευτοφάρμακα» τα οποία τους χορηγούσε. Ο γιατρός-μαϊμού συστηνόταν ως Νίκος Κοντός και δήλωνε ότι ήταν ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία από τις σπουδές του σε Αμερική και Ελβετία.

Σε βάρος του 47χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατά δήλωσή του «γιατρός, μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του αλλά και τις μηνύσεις από γονείς δύο παιδιών που έφυγαν από τη ζωή καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπευτική αγωγή στην οποία υποβάλλονταν». Αρχικά πάντως οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν αφού δεν γνώριζαν το πραγματικό του όνομα. Την έρευνα μάλιστα για τη δράση του επόπτευε ο ίδιος ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας, ενώ η σύλληψή του έγινε μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο 47χρονος εισέπραξε από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ.

Συνεργός φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και δύο ακόμα γιατροί, για τους οποίους όμως ερευνάται ο ρόλος τους, καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 47χρονο φαίνεται ότι ξεκίνησε μόλις αντιλήφθηκε κάτι περίεργο στη στάση του ένας γιατρός όταν του ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο. Ο γιατρός κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού ο 47χρονος δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο.

Ωστόσο η βαθιά πίστη του στον Θεό που, όπως δήλωνε, είχε και οι σχέσεις του με την Εκκλησία αλλά και τα συχνά ταξίδια του στο Άγιο Όρος κατάφερναν να κερδίζουν εύκολα την εμπιστοσύνη των ασθενών στο πρόσωπό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται εισαγγελική διάταξη για να δοθούν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλες πιθανές περιπτώσεις ασθενών που εξαπατήθηκαν από τον κατηγορούμενο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης