Ένας Ιρανός και ένας Ιρακινός συνελήφθησαν, στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατηγορούμενοι για παράνομη προώθηση 49 συνολικά μεταναστών, από την Ελλάδα προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε προαύλιο χώρο υπό ανέγερση κτιρίου στην περιοχή του Χαϊδαρίου, να συντονίζουν και να επιβιβάζουν, κάτω από επικίνδυνες και ασφυκτικές συνθήκες τόσο σε καρότσα φορτηγού, όσο και σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πλήθος αλλοδαπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μετανάστες κατέβαλαν χρηματικά ποσά από 4.000 έως 5.000 το άτομο, προκειμένου να προωθηθούν παράνομα, αρχικά στην Ιταλία, με τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα χρήματα φέρεται ότι διακινήθηκαν μέσω άτυπου συστήματος μεταφοράς χρημάτων «HAWALA BANKΙNG».

Παράλληλα, για να αποκρύψουν την παράνομη δράση τους, οι δύο δράστες είχαν τοποθετήσει στο κλεμμένο Ι.Χ αυτοκίνητο πλαστές πινακίδες, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιας μάρκας και χρώματος, ενώ το έθεταν σε λειτουργία με τη χρήση κλεψίτυπου ηλεκτρονικού κλειδιού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, αντίστασης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί μεταφοράς και προώθησης παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό, εκ κερδοσκοπίας κατά συναυτουργία. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης