Για επεισόδιο στον Έβρο με πυροβολισμούς παρενόχλησης κάνει λόγο ο Τούρκος νομάρχης Αδριανούπολης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 10:31
Για επεισόδιο στον Έβρο με πυροβολισμούς παρενόχλησης κάνει λόγο ο Τούρκος νομάρχης Αδριανούπολης

Ο νομάρχης Αδριανούπολης με ανακοίνωσή του το πρωί της Παρασκευής ισχυρίζεται πως «10 με 12 Έλληνες με στολή παραλλαγής άνοιξαν πυρ παρενόχλησης (πυροβολισμοί στον αέρα) κατά λέμβου της ειδικής δύναμης της αστυνομίας στον Έβρο».

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της νομαρχίας της Αδριανούπολης επισημαίνεται «η ειδική δύναμη της αστυνομίας μας την ώρα της περιπολίας της με σκάφος στον ποταμό εντόπισε στην τουρκική όχθη ένα πτώμα μετανάστη και οι άνδρες της περιπόλου άρχισαν να τον βιντεοσκοπούν.

Την ώρα της βιντεοσκόπησης τα 10 με 12 άτομα με στολή παραλλαγής που βρίσκονταν στην ελληνική όχθη άνοιξαν πυρ παρενόχλησης (στον αέρα). Η ειδική δύναμη της αστυνομίας απάντησε επίσης με πυροβολισμούς στον αέρα και το επεισόδιο έληξε εκεί. Αυτό το επεισόδιο συνέβη την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 17.30».

Κύκλοι του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, μιλώντας στο zougla.gr και αναφερόμενοι στους ισχυρισμούς του Τούρκου νομάρχη, επεσήμαναν τα εξής: «Τέτοιο επεισόδιο δεν έχει συμβεί. Ο ελληνικός στρατός δεν έχει τίποτα υπόψιν του. Για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τέτοιο επεισόδιο δεν υπάρχει». 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 11:09