Πρόχειρη και βεβιασμένη χαρακτηρίζει την απόφαση για την πρόσληψη γιατρών με μπλοκάκι στα δημόσια νοσοκομεία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Μια μέρα μετά τη σχετική εγκύκλιο που επιτρέπει αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου την απασχόληση γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών, ο ΙΣΑ κάνει λόγο για μια ακόμα αποσπασματική και πρόχειρη λύση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να καλύψει την μαύρη τρύπα του συστήματος υγείας .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η βεβιασμένη απόφαση για πρόσληψη γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών στα νοσοκομεία της χώρας αποτελεί μία ακόμα σπασμωδική κίνηση που αποσκοπεί στο να καλύψει τα ανυπέρβλητα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική που ακολουθήθηκε. Η εικόνα των νοσοκομείων σήμερα είναι μια θλιβερή εικόνα διάλυσης . Το ΕΣΥ έχει απόλυτα εγκαταλειφθεί και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν. Ενώ τα νοσοκομεία καταρρέουν, τα δεδουλευμένα του προσωπικού δεν έχουν πληρωθεί και οι εφημερίες δεν γίνονται με ασφάλεια, επιχειρείται να δημιουργηθούν γιατροί δύο και τριών ταχυτήτων» αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος.

Στο δελτίο αναφέρεται επίσης πως ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται σε ομηρία εξαιτίας των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες της υγείας στην οικονομική εξόντωση. Τώρα επιχειρείται εκ νέου εγκλωβισμός τους σε ένα σύστημα που δεν έχει διασφαλίσει τη δυνατότητα να τους πληρώνει. Ο ΙΣΑ καλεί τέλος τον υπουργό υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς έχει δημιουργήσει ένα τοπίο σήψης και παρακμής μέσα στα νοσοκομεία.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης