Με επιστολή της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών-Υπαξιωματικών Πυροσβεστών προς τον Αρχηγό του Π.Σ. εκφράζεται η γνώμη των μελών της σχετικά με την αξιοποίηση της κοινωφελούς προσφοράς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υπέρ του Π.Σ.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

Στον απόηχο της πρόσφατης φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό ήδη 96 συνανθρώπων μας, η Διοίκηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποφάσισε να στηρίξει εκ νέου το πολυσήμαντο, εθνικής εμβέλειας, έργο του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) με δωρεά ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι αδιαμφισβήτητο και καθημερινά διαπιστούμενο σε επιχειρησιακό αλλά και διοικητικό επίπεδο ότι, δεδομένης και της χρονίζουσας δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας για τη χώρα, οι ελλείψεις της υπηρεσίας τυγχάνουν μεγάλες, γεγονός που αναπόφευκτα και παρά την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των συναδέλφων, επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του όλου μηχανισμού διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι η χορήγηση νέων Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού, η αποκατάσταση υφιστάμενων φθορών έως και ανανέωση του στόλου ιδίως υδροφόρων οχημάτων και η από αέρος θωράκιση του μηχανισμού πυροπροστασίας της χώρας αποτελούν ανάγκες άμεσης προτεραιότητας για την επιχειρησιακή επάρκεια του Π.Σ., ως Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Π.Σ. θεωρούμε ότι σημαντικό μέρος της εν λόγω δωρεάς θα πρέπει να αξιοποιηθεί για μακρόπνοα έργα υποδομών και εκπαίδευσης που θα αποτελέσουν παρακαταθήκη τόσο για τους υπηρετούντες όσο και τους συναδέλφους του μέλλοντος.

Στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη η απόκτηση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών που θα διαθέτει κτίρια για live burns, εργαστήρια και προσομοιωτές επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality Technology), στο οποίο θα εκπαιδεύονται και θα μετεκπαιδεύονται αντίστοιχα τόσο οι σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και οι υπηρετούντες πυροσβεστικοί υπάλληλοι όσο και λοιποί εμπλεκόμενοι σε προληπτικές και κατασταλτικές δράσεις Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

Ευελπιστώντας στην υιοθέτηση μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τη λειτουργική αξιοποίηση της κοινωφελούς παροχής και δραστηριότητας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υπέρ του έργου του Π.Σ., παραμένουμε στη διάθεσή σας για την παροχή εξειδικευμένης πρότασης στο πλαίσιο της διεθνούς εμπειρίας και πρακτικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης