Για πλημμελήματα κατηγορείται ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου στα Χανιά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, 12:22
Για πλημμελήματα κατηγορείται ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου στα Χανιά
Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έληξε η προθεσμία για την παράδοση εντός των ορίων του αυτοφώρου του 44χρονου Χανιώτη οδηγού που κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό 66χρονου λαχειοπώλη την Κυριακή, λίγη ώρα πριν από την αλλαγή του χρόνου.

Υπενθυμίζεται πως ο 66χρονος στις 23.35 το βράδυ της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου έβγαινε από μίνι μάρκετ στην παλαιά εθνική οδό Χανίων-Κισάμου, στο ύψος της Παρηγοριάς, λίγο μετά τα φανάρια του Κλαδισού, όταν στην προσπάθειά του να διασχίσει τον δρόμο για να πάει στο αυτοκίνητό του, παρασύρθηκε από όχημα που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να διαμελιστεί, ενώ στη συνέχεια ο οδηγός του Ι.Χ. εξαφανίστηκε.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, ο 44χρονος δεν είχε εμφανισθεί στις αστυνομικές αρχές, ενώ από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, οι αστυνομικοί του οποίου εντόπισαν το μοιραίο αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του στην περιοχή του Σταλού, σχηματίστηκε - σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος - δικογραφία με δύο κατηγορίες.

Η πρώτη αφορά στο άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, η οποία επιφέρει φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

Η δεύτερη αφορά στο άρθρο 42 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά στη συμπεριφορά σε περίπτωση ατυχήματος και η οποία σε περίπτωση θανάτου επισύρει ποινή τουλάχιστον έξι μηνών και αφαίρεση του διπλώματος από τρεις έως έξι μήνες.

Δηλαδή πρόκειται για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, κάτι για το οποίο έχουν διαμαρτυρηθεί οι σύλλογοι των τροχαίων δυστυχημάτων, ζητώντας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης πιο αυστηρή νομοθεσία και αυστηρές ποινές σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου.

Ο άτυχος 66χρονος διέμενε μόνος του στην πόλη των Χανίων και οι αστυνομικοί αναζητούν τους κοντινότερους συγγενείς του.

Πηγή: flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, 12:31