Βίντεο – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας 

Σε μια κατάθεση ποταμό, ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis, καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, μίλησε για όλα όσα έγιναν σε ένα μεγάλο σκάνδαλο το οποίο άλλαξε ρώτα για τη Δικαιοσύνη. Ο κύριος Μανιαδάκης, εξαπέλυσε βολές σε βάρος όσων ευθύνονται για την μετατροπή του σε κατηγορούμενο με αποτέλεσμα η έρευνα να κατευθυνθεί αλλού και να χαθεί η ουσία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί 5 ώρες ο Νίκος Μανιαδάκης, εξιστορούσε τη διαδρομή του στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας απ’ όπου άντλησε σημαντικά στοιχεία τα οποία προσκόμισε στους εισαγγελείς διαφθοράς. Αντί όμως να ληφθεί υπόψη η «πολύτιμη» αυτή μαρτυρία του, οι εισαγγελικές Αρχές, έσπευσαν να του ασκήσουν δίωξη βγάζοντάς τον εκτός, ενώ την ίδια ώρα έχρηζαν προστατευόμενους μάρτυρες αμφιβόλου αξιοπιστίας. Και αυτό γιατί οι άλλοι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, σύμφωνα με τον Ν. Μανιαδάκη, ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στην Αμερική και είχαν ίδιο οικονομικό όφελος από την πορεία της υπόθεσης.

«Προσωπικά ούτε είδα , ούτε συμμετείχα , ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μετά την μαραθώνια κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κος Μανιαδάκης, αφού περιέγραψε γεγονότα από το 2012 έως σήμερα, κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις πιέσεις που – όπως υποστηρίζει – δέχθηκε, από τις εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για να εμπλέξει στην υπόθεση τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.

 

 

Ο καθηγητής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εισαγγελείς δεν λειτουργούσαν αυτοβούλως αλλά λογοδοτούσαν για τους χειρισμούς τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ δεν αναφέρθηκε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης , Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ή άλλα πολιτικά πρόσωπα.

 

Ο καθηγητής , λένε οι πληροφορίες , έκανε λόγο για ψυχολογικό εκβιασμό από τους αρμόδιους εισαγγελείς οι οποίοι τον απειλούσαν ότι θα βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου αν δεν μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

«Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί , η ίδια η δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει «, είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Μανιαδάκης ο οποίος έστρεψε τα βέλη του στους προστατευόμενους μάρτυρες λέγοντας πως πολλά από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει είναι «ανακριβή και αναξιόπιστα» και έχουν ως στόχο το οικονομικό όφελος στην περίπτωση που τιμωρηθεί η Novartis στην Αμερική.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει σκάνδαλο Novartis ο κ. Μανιαδάκης είπε πως θεωρεί ότι «υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο , με παράτυπες πρακτικές» για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις που δεν διερευνήθηκαν από τη δικαιοσύνη.

Ο νομικός παραστάτης του κ. Μανδιαδακη , Θ. Μαντάς σε δήλωση του χαρακτήρισε «εσφαλμένη και ακατανόητη την επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος». Όπως είπε με την κίνηση τους αυτή οι εισαγγελείς αποστέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης