Για τρίτη συνεχή ημέρα βρίσκονται στο λιμάνι του Ηρακλείου 105 μετανάστες που είχαν εντοπιστεί τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης σε ακυβέρνητο σκάφος, ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες πέρασαν μία ακόμα νύχτα στην αίθουσα των λιμενεργατών ενώ σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την μετακίνησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επικρατέστερο σενάριο είναι οι 105 μετανάστες να μεταβούν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά μέχρι να προχωρήσουν τα διαδικαστικά για τη μεταφορά τους σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας της υπόλοιπης Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 105 μετανάστες οι 89 είναι Ιρακινοί, οι 9 Ιρανοί και οι υπόλοιπη Σύριοι ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν 19 γυναίκες – τέσσερις σε προχωρημένη εγκυμοσύνη – και 30 μικρά παιδιά.
Στο μεταξύ το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή οι δύο Τούρκοι διακινητές των 105 μεταναστών μετά από την αναβολή που ζήτησαν και έλαβαν από τις αρχές.

Σύμφωνα με το cretapost, και οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 47 και 27 χρόνων, βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης