Εντύπωση προκάλεσε η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία το Χαμόγελο του Παιδιού καλείται να πληρώσει το ποσό των 57.313,31 ευρώ για εξόφληση του ΕΝΦΙΑ.

Με αφορμή σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής του Χαμόγελου του Παιδιού, ούτε και αντίστοιχων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων από τον ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Θεανώ Φωτίου για να καταγραφούν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις ώστε μελλοντικά να μην καταβάλλουν φόρο ΕΝΦΙΑ. Παρόλα αυτά δεν φάνηκε να δίνει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα απαλλαγής του Χαμόγελου του Παιδιού από τον ΕΝΦΙΑ ούτε κι ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια».

Για το λόγο αυτό η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επικοινώνησε με τον ιδρυτή και πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστα Γιαννόπουλο.

 Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος πριν από μόλις ένα μήνα ανανεώθηκε η πιστοποίηση του ιδρύματος για παροχή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας αλλά και τριτοβάθμιας φροντίδας. «Από τη μία λοιπόν το κράτος μας πιστοποιεί και από την άλλη λέγεται ότι δεν είμαστε καταγεγραμμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ιδρύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε προσδοκά πλέον σε πολιτική απόφαση ενώ πρόσθεσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει επικοινωνήσει με το γραφείο του Πρωθυπουργού. Μάλιστα σημείωσε ότι ορισμένα παιδιά που έχουν μεγαλώσει στο Χαμόγελο και πλέον είναι ενήλικα, ζήτησαν να μιλήσουν κατ ‘ιδίαν στον Έλληνα πρωθυπουργό ούτως ώστε να τον ενημερώσουν σχετικά.

Επίσης ανέφερε ότι όσα ακίνητα έχει στη κατοχή του το Χαμόγελο, είτε χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες στέγασης των παιδιών είτε νοικιάζονται σε τρίτους, με τα έσοδα να πηγαίνουν για τους σκοπούς και τις δράσεις του ιδρύματος. Ο κ. Γιαννόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι η πολιτεία δεν πρέπει να φορολογεί, αλλά αντιθέτως να στηρίζει φορείς όπως το Χαμόγελο.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου:

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπελδέκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης