Γιατί αποφυλακίστηκε την πρώτη φορά ο βιαστής και δολοφόνος της Ξάνθης;

Γιατί αποφυλακίστηκε την πρώτη φορά ο βιαστής και δολοφόνος της Ξάνθης;
Συνεχίζει να πληγώνει την κοινωνία της Ξάνθης η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας της 34χρονης Ζωής.

Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται αλλά και οι προκλητικές δηλώσεις του δράστη, που προσβάλλουν τη μνήμη της νεκρής, έχουν προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία -και όχι μόνον.

Στο πλαίσιο της έρευνας, πάντως, από διάφορες πλευρές προκύπτει ότι ο δράστης του φρικτού φονικού, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου από την Ξάνθη, συνεχίζει να μην έχει νομική συνδρομή. Κανείς δικηγόρος δεν δέχθηκε να τον υπερασπιστεί, αλλά και ο ίδιος αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί, παρότι στη διαδικασία της απολογίας του τού προτάθηκε και ήταν σχεδόν υποχρεωτικό να διαθέτει δικηγόρο, έστω και διορισμένο.

Τέλος, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι και την πρώτη φορά που αποπειράθηκε να βιάσει την 21χρονη, τότε, φοιτήτρια, τον Απρίλιο του 2011, στο πάρκο της Ηρώων, δίπλα στην πλατεία, τελικά καταδικάστηκε μόνο για σωματική βλάβη.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το θύμα δεν είχε καταφέρει να αποδείξει τον βιασμό, λόγω κάποιων κενών που προέκυψαν στην περιγραφή της νύχτας και των ενεργειών του δράστη, ο οποίος υποστήριζε ότι της είχε ζητήσει συγγνώμη, ενώ αυτή ήταν και η αιτία, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, που ο βιαστής και δολοφόνος είχε αποφυλακιστεί έπειτα από δύο αιτήσεις αποφυλάκισης που είχε καταθέσει.

Πηγή: xanthipress.gr

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 10:11