Απαντήσεις στα καίρια θέματα της Υγείας προσπάθησε να δώσει ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», αλλά, όπως φάνηκε, το χάσμα μεταξύ του υπουργού και των γιατρών παραμένει μεγάλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας δέχθηκε ερωτήσεις από μέλη ιατρικών συλλόγων, ενώ έγινε δέκτης παραπόνων από πολίτες που επικοινώνησαν με την εκπομπή.

«Η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, καθώς πρέπει με λιγότερα χρήματα να κάνουμε περισσότερα πράγματα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Οι αντιδράσεις όμως των παρευρισκομένων ήταν έντονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σταδιακά τους επόμενους μήνες λέγοντας ότι σ’ αυτό βασικό ρόλο θα παίζει ο οικογενειακός γιατρός.

Μια τοποθέτηση που φούντωσε τη συζήτηση και προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου και των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο διορισμός υπόδικου καθηγητή

Παράλληλα, από την εκπομπή αναδείχθηκε και μια δικογραφία που αφορά σε παράνομες μετακινήσεις καθηγητών πανεπιστημίων, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Αρχικά, η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από το zougla.gr. Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ είχε τεθεί η… «βοήθεια» που προσέφερε ο καθηγητής Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Αθανάσιος Παπαβασιλείου στη σύζυγό του και τέως καθηγήτρια Οδοντιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κυρία Ευθυμία Μπάσδρα, προκειμένου η τελευταία να διοριστεί παράνομα σε σχολή της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της εκπομπής, ο κ. Παπαβασιλείου φέρεται να μετακίνησε με παράνομες διαδικασίες τη σύζυγό του από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και ειδικότερα στο εργαστήριο που διευθύνει ο ίδιος!

Δηλαδή, η κυρία Μπάσδρα, η οποία να σημειωθεί ότι κατέχει δύο οδοντιατρεία σε Αθήνα και Πάτρα, μετακινήθηκε εν μία νυκτί σε άλλη σχολή με τελείως διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο, καταστρατηγώντας με αυτόν τον τρόπο το άρθρο 5 του νόμου 2517/1997.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ το θέμα είχε αποκαλυφθεί από την ηλεκτρονική εφημερίδα στις 14 και 24 Νοεμβρίου 2013, στις 28 Νοεμβρίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες μετά, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με απόφασή του ανανέωσε τη θητεία του κ. Παπαβασιλείου ως προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας του ΕΟΦ για τα επόμενα τρία έτη.

Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε καταγγελία στον γενικό επιθεωρητή Υπηρεσιών Υγείας Μιχάλη Σαμπατακάκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης