Γινόμαστε... Ευρώπη: πρώτη πραγματική φυλάκιση βασανιστή ζώου!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, 16:40
Γινόμαστε... Ευρώπη: πρώτη πραγματική φυλάκιση βασανιστή ζώου!
Πριν από μερικούς μήνες, κάτοικος της Κάτω Καμήλας Σερρών εντοπίστηκε να σέρνει με την μηχανή του το σκύλο του. Το μαρτύριο έλαβε χώρα για αρκετές ώρες ώσπου κάποιοι νεαροί κατάφεραν να σταματήσουν το δράστη και να σώσουν το ζώο. Σήμερα στις 9 το πρωί ο ιδιοκτήτης του ζώου, δικάστηκε στο τριμελές κακουργιοδικείο Σερρών και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.

Όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου χωρίς αναστολή και γι’ αυτό το λόγο η απόφαση θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την προστασία των ζώων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ΠΦΠΟ, «στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και ο Πρόεδρος δεν εφαρμόζει κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και συμβαίνουν με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας. Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι νεαροί που ακινητοποίησαν το δράστη και σταμάτησαν το μαρτύριο του άτυχου τετράποδου».

Πηγή: econews

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, 16:59