Γιορτή Κυνηγιού στον Έβρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 19:05
Γιορτή Κυνηγιού στον Έβρο
Ραντεβού στον Έβρο δίνουν εκατοντάδες κυνηγοί από όλη τη χώρα στις 17 και 18 Αυγούστου, όπου η Νομαρχία Έβρου διοργανώνει την «3η Γιορτή Κυνηγιού» σε μια πανέμορφη τοποθεσία στις Καστανιές, δίπλα στον ποταμό Άρδα στα σύνορα με την Τουρκία.

Φέτος, αναμένονται πολλές συμμετοχές από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Θα λειτουργήσουν τριάντα περίπτερα με είδη κυνηγιού, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια για τους κυνηγούς και παράλληλες πλούσιες εκδηλώσεις με έμφαση στα τοπικά παραδοσιακά και σύγχρονα καλλιτεχνικά συγκροτήματα.

Στο πλαίσιο της γιορτής, εκτός από την καθιερωμένη έκθεση με κυνηγετικά είδη που θα λειτουργεί από τις 17:00 το απόγευμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης σεμινάρια κυνολογίας και άλλων συναφών θεμάτων, καθώς και επιδείξεις με άλογα και οχήματα τζιπ, αφού φέτος συμμετέχουν οι ιππικοί όμιλοι Τυχερού, Κορνοφωλιάς, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, και οι λέσχες 4Χ4 του Νομού Έβρου.

Επιπλέον, τα τοπικά συγκροτήματα του Ευάγγελου Δημούδη, της Σταυρούλας Αρβανιτοπούλου, της Καίτης Μακρή και άλλα τοπικά μουσικά νεανικά σχήματα θα συμμετέχουν στις μουσικοχορευτικές βραδιές που θα διοργανωθούν για να διασκεδάσουν εκθέτες, επισκέπτες και όλους όσοι βρεθούν τις ημέρες εκείνες στο ειδυλλιακό τοπίο του Άρδα, ενώ θα υπάρχει και παιδική παράσταση Καραγκιόζη για τους μικρούς επισκέπτες.

«Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια της Νομαρχίας Έβρου για τη διεξαγωγή της πανελλήνιας αυτής γιορτής κυνηγιού, που ανοίγει την κυνηγητική περίοδο, δικαιώθηκε. Με τη διοργάνωση τα δύο προηγούμενα χρόνια στο Μικρό Δέρειο έγινε ήδη θεσμός και αγκαλιάστηκε τόσο από τους κυνηγούς του Έβρου και της Θράκης όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Ραφαηλίδης, τόνισε ότι η γιορτή που διοργανώνεται από τη Νομαρχία Έβρου και τους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού, είχε μεγάλη επιτυχία τις δύο πρώτες χρονιές που έγινε στο Δέρειο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και η φετινή που γίνεται στις Καστανιές θα έχει πολύ κόσμο.

Την «3η Γιορτή Κυνηγιού» διοργανώνει η Νομαρχία Έβρου σε συνεργασία με το Δήμο Βύσσας, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης και τους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 19:05