Γιορτή για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», διοργανώνει το απόγευμα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της νέας παραλίας από το Λευκό Πύργο έως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με έναρξη στις 4 μ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «παρών» τους στις εορταστικές εκδηλώσεις θα δώσουν φορείς νεολαίας, δημιουργικές ομάδες της πόλης, μεμονωμένοι καλλιτέχνες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, σύλλογοι, σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί.

Με κεντρικά συνθήματα: «Ελάτε και μπείτε στο ρυθμό μας» και «οι νέοι διεκδικούν τη δική τους Θεσσαλονίκη», οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν δράσεις που αφορούν τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, το βίντεο, τον αθλητισμό, το χορό, το θέατρο δρόμου, τις εικαστικές τέχνες, το ντιζάιν, την τέχνη του γκράφιτι, το θέατρο δρόμου, ενώ περιλαμβάνονται και δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά.

Σε μια ειδικά διαμορφωμένη μουσική σκηνή, γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα θα «ντύσουν» τη γιορτή με τις μουσικές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 φιλοξενήθηκε στο Τορίνο και φέτος τον τίτλο κατέχει η Αμβέρσα του Βελγίου.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να κερδίσει το τίτλο για το έτος 2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης