Γιωτόπουλος: Υπάρχουν 8 ασύλληπτα μέλη της 17 Νοέμβρη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, 09:02
Γιωτόπουλος: Υπάρχουν 8 ασύλληπτα μέλη της 17 Νοέμβρη
Δεκαπέντε χρόνια μετά τη σύλληψή του, ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη με επιστολή του στην εφημερίδα «Το Έθνος» μιλά για 8 μέλη της οργάνωσης που παραμένουν ασύλληπτα και τα οποία έχουν συμμετάσχει σε αιματηρές επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες.

«Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε όπλο που έκαιγε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε» σημειώνει ο Γιωτόπουλος στην επιστολή του και θέτει μια σειρά ερωτημάτων:

«Ποιος το εξαφάνισε; Οι μυστικές υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις αρχές;».Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος μιλάει και για έγγραφα:

«Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή θα 'πρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε;».

«Υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν, να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονται με άλλους πέντε. Απ' αυτήν την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Άλλοι σε βίαιες ενέργειες σοβαρές που προκάλεσαν τραυματισμούς. Ενώ η δραστηριότητα των πιο ασήμαντων ήταν πιο ουσιαστική και πιο συνειδητή απ' αυτή ορισμένων που καταδικάστηκαν στη δίκη σε σχετικά μικρές ποινές και εξέτισαν πραγματική ποινή άνω των 5 χρόνων. Κανένας από αυτούς δεν συνελήφθη. Γιατί;» αναφέρει.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, 09:22