«Η Κομισιόν στρέφει την προσοχή της στην Ελλάδα για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης» ανέφερε την Τρίτη σε δημόσια τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γνωστοποίησε ότι ετοιμάζεται «μνημόνιο συνεργασίας Ε.Ε.-Τουρκίας» για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς τα ευρωπαϊκά παράλια.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως 66.000 πρόσφυγες βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και θα πρέπει να κατανεμηθούν σε ευρωπαϊκά κράτη βάσει του προτεινόμενου συστήματος ποσοστώσεων. Παράλληλα, τόνισε ότι η Κομισιόν μπορεί να διαθέσει έως και 600 υπαλλήλους για να στηρίξει την Ελλάδα στην προστασία των συνόρων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό σημαίνει ότι θα αναπτύξουμε μεγάλο δίκτυο συνεργατών και προσωπικού προς την Ελλάδα. Στην ουσία διπλασιάζουμε τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούνται στη λεγόμενη “γενική ρύθμιση χώρου”, δηλαδή εσωτερικών και δικαιοσύνης» επεσήμανε.

«Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε την Τουρκία για τα εξωτερικά μας σύνορα. Η Επιτροπή θα πράξει ό, τι μπορεί για να στηρίξει τις αξιοσημείωτες προσπάθειες της τουρκικής Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε μόνο το εσωτερικό μας αλλά και την περιφέρεια της Ευρώπης» υπογράμμισε, αναφερόμενος στις χθεσινές επαφές του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης