Οργή έχει προκληθεί στους συνταξιούχους μετά τις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις περισσότερων από 248.000 δικαιούχων, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού αλλά και των αναδρομικών περικοπών που ισχύουν από τον Ιούνιο.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, διαδηλωτές έκαναν την εμφάνισή τους και αφού τον διέκοψαν, στη συνέχεια τον γιούχαραν, ενώ σήκωσαν πλακάτ που έγραφαν «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε λόγο για σημαντικές περικοπές στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι στις νέες συντάξεις με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια ασφάλισης προκύπτει σύνταξη 780 ευρώ (έναντι 870 ευρώ αρχικά). Στα 35 χρόνια η νέα σύνταξη θα είναι 895 ευρώ αντί 1.070 ευρώ και για 40 χρόνια θα είναι 1.026 ευρώ αντί 1.260 ευρώ. Επίσης, οι νέες συντάξεις χηρείας θα είναι ακόμα χαμηλότερες, αφού αντί του κατώτατου ορίου που ήταν 430 ευρώ, με το νέο ποσό θα είναι 150 ευρώ.

Με αφορμή και τις νέες μειώσεις οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από υποκατάστημα του ΙΚΑ.

Οι συνταξιούχοι έφτασαν με πορεία στο Υπ. Μακεδονίας – Θράκης, θυροκολλώντας συμβολικά την επιστολή Κατρούγκαλου στην είσοδο του υπουργείου. Πριν από το τέλος της κινητοποίησης έκαψαν συμβολικά αντίγραφο της επιστολής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης