Γυρίσματα στην Αθήνα για το ντοκιμαντέρ με τη ζωή του Μωάμεθ του Πορθητή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 17:22
Γυρίσματα στην Αθήνα για το ντοκιμαντέρ με τη ζωή του Μωάμεθ του Πορθητή
Ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Μωάμεθ Β' του Πορθητή ετοιμάζει η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε και έλαβε ομόφωνα άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για λήψη πλάνων σε ιστορικούς χώρους της Αθήνας.

Η κινηματογράφηση γίνεται σήμερα, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, και θα συνεχισθεί και αύριο στους αρχαιολογικούς πεζοδρόμους Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου και Αδριανού και στο Φετιχιέ Τζαμί της Ρωμαϊκής Αγοράς, το οποίο κατά μία εκδοχή χρονολογείται τον 15ο αιώνα, οπότε συνδέεται με την εποχή του Μωάμεθ Β'.

Στους χώρους γύρω από την Ακρόπολη και τη Ρωμαϊκή Αγορά ζήτησε και έλαβε ομόφωνα από το ΚΑΣ άδεια να κινηματογραφήσει και η εταιρεία παραγωγής «Zelus Pictures Ltd» για το χολιγουντιανό θρίλερ «Two faces of January» («Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου»), βασισμένη σε μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ.

Η ταινία εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της δεκαετίας του '60 και συγκεκριμένα στην Αθήνα και την Κρήτη. Ήδη, η εταιρεία έχει λάβει από το ΚΑΣ σχετική άδεια για γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Χοσέιν Αμινί, ενώ θα πρωταγωνιστήσουν ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Κίρστεν Ντανστ. Τα γυρίσματα στην Αθήνα θα γίνουν από τις 14 ως τις 17 Οκτωβρίου.

Τέλος, το ΚΑΣ ενέκρινε ομόφωνα την άδεια κινηματογράφησης περιμετρικά της Ρωμαϊκής Αγοράς (στις 5 Οκτωβρίου) και στην Ακρόπολη (στις 5 Νοεμβρίου), στο πλαίσιο παραγωγής της κινηματογραφικής ταινίας «Η Κοιλάδα των Ρόδων».

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτόπουλου, θα αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Πάουλ Ντήναχ. Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ένας φιλέλληνας με φιλοσοφικές απόψεις που πηγάζουν από την αρχαία ελληνική σκέψη. Στην ταινία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Θέμις Μπαζάκα, ο Νίκος Κουρής και η Αλεξία Καλτσίκη.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 17:25