Παλιός γνώριμος των αρχών, φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους που εγκαταλείφθηκε την Κυριακή από δύο χειριστές οι οποίοι αναζητούνται, με 993 κιλά και 110 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, στην παραλία Άβυθος της Κεφαλονιάς.

Το σκάφος που ήταν νηολογημένο στα Ίσθμια δεν είχε δηλωθεί για κλοπή, ενώ ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη χθες στον Πειραιά και προσήχθη στον εισαγγελέα Κεφαλονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταχύπλοο εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο από πλωτό του Λιμενικού στην περιοχή Πέρα Πηγάδι Ιθάκης και αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη με τη συμμετοχή άλλων δύο πλωτών του Λιμενικού και λίγο αργότερα το ταχύπλοο προσάραξε στην παραλία ‘Αβυθος Λειβαθούς Κεφαλληνίας, ενώ οι δύο επιβαίνοντες τράπηκαν σε φυγή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταχύπλοο με το εμπόρευμα, κατά πάσα πιθανότατα είχε ξεκινήσει από κάποια παραλία της Αλβανίας, με προορισμό κάποιο νησί της Ελλάδας. Πηγές αναφέρουν ότι η Αλβανία χρησιμοποιείται κυρίως ως τράνζιτ, για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών προς άλλες χώρες.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης