Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας κατά των Ιωάννη Σταυρουλάκη 33 ετών, Οσάμα Νουχ 25 ετών και Αμέρ Νουχ 27 ετών.
Τα ονόματα έδωσε στη δημοσιότητα ο εισαγγελέας κάνοντας χρήση ειδικής διάταξης.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική διώξεις για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

-αρπαγή με σκοπό τα λύτρα

-ανθρωποκτονία από πρόθεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-περιύβριση νεκρού κατά συναυτουργία και

-διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε στην τακτική ανάκριση και θα απολογηθούν τη Δευτέρα μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο, ενώ ο 33χρονος ελαιοχρωματιστής αρνείται να τύχει υπεράσπισης. 
 
Τέσσερις μήνες μετά την απαγωγή και δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, οι αστυνομικές Αρχές της Κρήτης κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Οι δράστες γνώριζαν καλά ότι ο Γιάννης Κυπριωτάκης διέθετε οικονομική ευρωστία, καθώς ο ένας από τους συλλήφθεντες είχε δουλέψει περιστασιακά στις επιχειρήσεις του. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσαν με την σύζυγο του 50χρονου επιχειρηματία για τις διαπραγματεύσεις, όπως επίσης και προσημειωμένα χαρτονομίσματα, των 50 και 100 ευρώ, από τα χρήματα που είχε παραδώσει η οικογένεια ως λύτρα στους δράστες.

Τον απήγαγαν, τον στραγγάλισαν και τον έκαψαν

O Γιάννης Κυπριωτάκης έπεσε θύμα απαγωγής το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου. Λίγες ώρες αργότερα οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένειά του και ζήτησαν το ποσό των 500.000 ευρώ ως λύτρα. Μετά από διαπραγματεύσεις, τις οποίες έκανε η σύζυγος του Κυπριωτάκη υπό την επίβλεψη της αστυνομίας, το τελικό ποσό μειώθηκε στις 154.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας ήταν ζωντανός, αφού οι δράστες επέτρεπαν στη σύζυγό του να μιλάει τηλεφωνικά μαζί του.

Η παράδοση των λύτρων στους απαγωγείς κανονίστηκε για τις 10:00 το βράδυ της Τρίτης. Η σύζυγος, συνοδεία οικείου της προσώπου, άφησε τα λύτρα σε ερημικό σημείο στην περιοχή Γούβες Ηρακλείου. Σε νέα επικοινωνία, οι απαγωγείς είπαν στην σύζυγο του θύματος ότι μετά από δύο ώρες θα έβρισκε τον σύζυγό της σε ερημικό σημείο στις Ποταμιές Ηρακλείου. Όταν οι συγγενείς έφθασαν εκεί, αντίκρισαν το αυτοκίνητο καμένο και τον 50χρονο επιχειρηματία απανθρακωμένο μέσα στο πορτ μπαγκάζ.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε ο καθηγητής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, οι απαγωγείς πρώτα στραγγάλισαν τον 50χρονο με βρόγχο από μαντήλι λεπτής ύφανσης και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο σημείο της καύσης στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, όπου τον είχαν εναποθέσει τυλιγμένο σε κουβέρτα.

Ο Γιάννης Κυπριωτάκης διατηρούσε εργοστάσιο με χρώματα στο Ηράκλειο της Κρήτης και ήταν πατέρας τριών παιδιών. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, που χειρίστηκε την υπόθεση, εκτιμά πως ο επιχειρηματίας πιθανότατα αντίκρισε στα πρόσωπα των δραστών κάποια γνώριμη φυσιογνωμία, ώστε οι δράστες επέλεξαν να του κλείσουν διά παντός το στόμα για να μην αποκαλύψει την ταυτότητα των απαγωγέων του. Η αγριότητα, πάντως, του εγκλήματος προκαλεί εντύπωση και παραπέμπει περισσότερο σε δράση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, παρά σε εγκληματική δραστηριότητα στην Ελλάδα -ιδιαίτερα δε όσον αφορά τις απαγωγές.

(Πρώτη καταχώρηση: 24 Σεπτεμβρίου, 7:58)

Διαβάστε επίσης:

Το «κλειδί» της δολοφονίας του επιχειρηματία Κυπριωτάκη, Δευτέρα 25 Μαΐου 2009, 11:40.

Τον έκαψαν ζωντανό οι απαγωγείς του, Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, 08:43.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης