Γόνος πολύ γνωστής οικογένειας νομικών με μεγάλο δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά είναι ο δικηγόρος Φ.Β. ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα για συμμετοχή στην υπόθεση διακίνησης ενάμισι τόνου κάνναβης από την Ελλάδα στην Ιταλία.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους του Πειραιά, ο Φ.Β. διατηρούσε το γραφείο του πατέρα του και μάλιστα -όπως σημειώνουν- με επιτυχία, για να προσθέσουν πως η αποκάλυψη του ρόλου του προφανώς επήλθε από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνομιλιών.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα ο μεγαλοδικηγόρος του Πειραιά εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης εμπλοκής του στο κύκλωμα διακίνησης κάνναβης, αλλά, όπως απεδείχθη, είχε προβεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις.

Οι συλλήψεις, το κατηγορητήριο και οι offshore

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 7 Απριλίου 2017 μέλη της οργάνωσης είχαν ξεφορτώσει το φορτίο με τα ναρκωτικά στις ιταλικές ακτές και συνελήφθησαν έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη νότια του Ταινάρου από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, η αξία του φορτίου των ναρκωτικών αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από τον Πειραιώτη δικηγόρο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δύο αδέλφια, γόνοι γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας (σ.σ. ο ένας αθωώθηκε τελικά από το δικαστήριο, καθώς δεν διαπιστώθηκε ενεργός συμμετοχή του), ένας Έλληνας χειριστής γερανού που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά σκάφους και πέντε Αλβανοί που φέρονται να είχαν ενεργό συμμετοχή στη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία μέσω της Αλβανίας, με φουσκωτά σκάφη μεγάλης ιπποδύναμης που ανήκουν σε offshore εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις επέβαιναν στο σκάφος που ακινητοποιήθηκε από τις λιμενικές αρχές σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το ακρωτήριο Ταίναρο μετά την επιστροφή του από τις ιταλικές ακτές, ενώ οι δύο που φέρονται ως «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού έξω από το γραφείο του κατηγορούμενου δικηγόρου στον Πειραιά.

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των δραστών που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία επιβεβαίωσαν την ενεργό συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Μιλούσε με γνωστό εφοπλιστή πριν από τη σύλληψη!

Από τη μεριά του, ο κατηγορούμενος δικηγόρος αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή του στη διακίνηση των ναρκωτικών και υποστήριξε ότι απλώς είχε περιοριστεί στην άσκηση των καθηκόντων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισής του επεσήμανε πως με βάση και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διακίνηση των ναρκωτικών, ο πελάτης του δικηγόρος μιλούσε επί μία και πλέον ώρα με πελάτισσα του γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας για άσχετη υπόθεση.

Από τη μεριά τους, οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που διερεύνησαν την υπόθεση υποστήριξαν ότι όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016, όταν λιμενικοί εντόπισαν στην Πάτρα πρόβλημα στα χαρτιά του σκάφους που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία.

Τότε ο δικηγόρος είχε αναλάβει τη μεταβίβασή του σε offshore εταιρεία, αλλάζοντας τη σημαία από ελληνική σε κυπριακή. Από τότε ξεκίνησε η παρακολούθηση του σκάφους, για να φτάσουν τελικά στη σύλληψη των δραστών.

Μετά τη σύλληψη των κατηγορουμένων, όλοι πλην ενός είχαν προφυλακιστεί ύστερα από τις απολογίες τους στον ανακριτή.

Ο δικηγόρος και ακόμη δύο συγκρατούμενοί του είχαν επιτύχει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, αλλά τώρα θα επιστρέψουν στη φυλακή, καθώς η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης