Υπεράνω όλων οι …σπόνσορες. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι κονδυλοφόροι του «Πρώτου Θέματος» θεώρησαν υποχρέωση τους να αποκαλύψουν δημόσια την δημοσιογραφική τους σιελόρροια. Πρόκειται για δημόσια  εκδήλωση – αποδοχή της υποδούλωσης τους στα κελεύσματα των πραγματικών τους αφεντικών. Των «χορηγών» τους.

Με τις δημοσιογραφικές γραφίδες τους, δύο τον αριθμό, υπογράφουν την δημοσιογραφική τους κατάντια .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ε ναι λοιπόν. Η οικογένεια Λεβέντη είναι ισχυρή. Ε ναι λοιπόν, η οικογένεια της Coca Cola είναι οικονομικά και πολιτικά μία υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο της διαφήμισης. Ε ναι λοιπόν, τα ΜΜΕ κατά κανόνα «εναρμονίζονται» με τις πραγματικές συνθήκες ικανοποιώντας τα ευρύτερα συμφέροντα των «χορηγών» τους.

Υπάρχουν όμως και κάποια όρια. Μία κοπέλα κατήγγειλε πως βιάστηκε από δύο αδέρφια, γόνους της οικογένειας Λεβέντη. Μία κοπέλα άγνωστη, ανίσχυρη, μόνη, ανήμπορη να αντιμετωπίσει τους αναντίρρητα ισχυρούς. Μία κοπέλα μόνον 24 ετών. Μία γυναίκα κατήγγειλε πως βιάστηκε από δύο νεαρούς σε μία εποχή όπου κάποιοι πίστεψαν πως τα πράγματα άλλαξαν. Πίστεψαν ορισμένοι πως κάθε γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο μπορεί, πρέπει και οφείλει να διεκδικεί την αξιοπρέπειά της. Πολλοί είναι εκείνοι που πίστεψαν πως το διεθνές κίνημα #Me Too δεν είναι μία μόδα, μία απλή συγκυρία, κάτι το εφήμερο. Ήρθε ωστόσο, η υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα για να καταδείξει πως σε αυτήν τη χώρα δεν υπάρχουν ούτε ιερά ούτε και όσια. Υπάρχει μόνον η διαπλοκή συμφερόντων, η λατρεία της εξουσίας και η απόλυτη, μέχρι τα μύχια της ψυχής, διαφθορά.  

Οι δύο γραφίδες του «Πρώτου Θέματος» είναι άξιες του μισθού τους. Με ένα δημοσίευμα περιεχομένου πτυελοδοχείου επιχειρούν να «ξεπλύνουν» την όποια εντύπωση, η οποία ενδεχομένως παρέμεινε, περί ενοχής του Βασίλη του Λεβέντη. Πρόκειται για περίσσεια δημοσιογραφική λεβεντιά. Για δείγμα δημοσιογραφικής γραφής. Για υπόδειγμα ηθικής συμπεριφοράς. Για παράδειγμα προς μίμηση. Άξιοι του μισθού τους τωόντι.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αναφορές στην κατάπτυστη πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα και με όπλο το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών βάσει του οποίου απαλλάσσεται της κατηγορίας του βιασμού ο Βασίλης Λεβέντης, το κείμενο των δημοσιογράφων του «Πρώτου Θέματος» κινείται εντός των αυστηρών ορίων της δοτής δημοσιογραφίας.

Ξέρουν καλά το «άθλημα». Έχουν εντρυφήσει. Το έχουν σπουδάσει. Είναι καταρτισμένοι.

Οι δύο γραφίδες υπογράφουν δημοσίευμα με τίτλο «Υπόθεση Μπίκα: Τα ψέματα της Γεωργίας άντεξαν έξι μήνες». Δεν διερωτήθηκαν άραγε, -η μία υπογραφή εκ των δύο ανήκει σε γυναίκα άλλωστε-, πως όσο και ισχυροί αν είναι οι «χορηγοί» και σπόνσορες τους, κάποια στιγμή, ίσως, να αλλάξουν τα πράγματα, να διαφοροποιηθούν οι δικαστικές προσεγγίσεις, να ανατραπούν οι συσχετισμοί. Τότε άραγε τι θα ψελλίσουν εκείνοι που με τόση ευκολία καταδικάζουν σήμερα μία νεαρή γυναίκα η οποία τόλμησε, άκουσον – άκουσον, να καταγγείλει τον βιαστή της;

Ευτυχώς είναι ισχυρό το υφιστάμενο νομικό οπλοστάσιο όπως και είναι ισχυρότατη η αλήθεια. Η Γεωργία Μπίκα θα συνεχίσει να ανθίσταται και να παλεύει. Σε αυτό το δύσκολο οδοιπορικό δεν θα είναι μόνης της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης