Μετά τη ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα πραγματοποιήσει 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου, η οποία θα τροποποιηθεί άμεσα, αν η κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης, που έκλεισε χθες, υπέγραψε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο, ύστερα από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

» Με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών αφαιρεί μέχρι και 330 ευρώ τον μήνα από τους συνταξιούχους.

» Παίρνει μέτρα 447 εκατομμύρια ευρώ για το 2018 αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

» Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης