Την αντίθεσή της προς τις πολιτικές της κυβέρνησης που «τινάζουν στον αέρα» θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα εξέφρασε η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή τις απολύσεις εργαζομένων στο Μετρό και τον ΟΣΕ, με το πρόσχημα ότι οι οργανισμοί αυτοί δεν είναι κερδοφόροι.

«Χθες, ανακοινώθηκε ότι η διοίκηση του Μετρό επιμένει στη μη ανανέωση των συμβάσεων 286 εργαζόμενων, εξυπηρετώντας καταφανέστατα μικροκομματικά συμφέροντα και τούτο, γιατί, όπως βεβαιώνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη αδειών» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της ΓΣΕΕ καταγγέλλουν πως ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, έχει ήδη ετοιμάσει το σχέδιο περικοπών, παρά τις εξαγγελίες πως θα καταβληθούν προσπάθειες να μην γίνουν απολύσεις.

«Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσε στα ΜΜΕ το σχέδιο… εξυγίανσης του ΟΣΕ περιλαμβάνει κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου σε ένα μεγάλο κομμάτι της Επικράτειας, που σημαίνει αυτόματα και κατάργηση θέσεων εργασίας. Μιλάει για χρέη του ΟΣΕ της τάξης των 10 δισ. ευρώ, αλλά δεν λέει ότι τα 7,7 δισ. ευρώ είναι οφειλές του δημοσίου στον ΟΣΕ για τις υποδομές και το 1,7 δισ. οφειλές επίσης του Δημοσίου στον ΟΣΕ για επιδότηση εισιτηρίων και άγονων γραμμών. Δεν λέει ότι στο ‘πλεονάζον προσωπικό’ οφείλονται 20.000 ημέρες ρεπό, άρα μόνο πλεονάζον δεν μπορεί να είναι» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, τα μέλη της ΓΣΕΕ υπογραμμίζουν ότι δεν θα επιτραπεί στην κυβέρνηση να «τινάξουν στον αέρα» θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα ενώ η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση «Μολών λαβέ στο Μετρό και τον ΟΣΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης