ΓΣΕΕ: Πάνω από 30% η πραγματική ανεργία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 16:35
ΓΣΕΕ: Πάνω από 30% η πραγματική ανεργία
«Τα νέα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής για το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας επιβεβαιώνουν στην ουσία αυτό που βιώνει κάθε ελληνική οικογένεια. Τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών», υποστηρίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει, μπορεί η στατιστική ανεργία τον Ιούνιο να καταγράφεται στο 27,9% η πραγματική ανεργία όμως είναι πολύ μεγαλύτερη και ξεπερνά το 30%.

«Η κυβερνητική τακτική της αισιοδοξίας και η αυστηρή κριτική για τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ καταρρίπτονται από την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει όταν τα αποτελέσματα των ασκούμενων πολιτικών της είναι απογοητευτικά. Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί την ίδια αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική η ανεργία θα αυξάνεται δραματικά και τον επόμενο χρόνο θα αγγίξει το ποσοστό του 31,5%», τονίζει.

Κλείνοντας, η ΓΣΕΕ δεσμεύεται να «συνεχίσει τον αγώνα για να μπει τέλος στις πολιτικές που εξοντώνουν κοινωνία και οικονομία, για να σταματήσουν να σηκώνουν τα βάρη της κρίσης εκείνοι που δεν την προκάλεσαν και δεν ευθύνονται γι΄αυτήν».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 16:49